Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (8)

  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama