Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Cutter (Wesley Snipes) po smrti své manželky opustil své zaměstnání agenta, a v poslední době jen přicmrndává kde může (protiteroristické školení, a tak). A tak když mu jeho kámoš Sly Delvecchio (Tom Sizemore) může dohodit práci v L.A., Cutter přijímá - aspoň přijde na nové myšlenky. Ale stejný let jako Cutter si vyberou agenti FBI pro převoz nebezpečného vězně, Charlese Raneho (Bruce Payne). Ten a jeho lidi si nenechají ujít poslední příležitost, jak svého šéfa osvobodit - ať to stojí co to stojí. A proti nim stojí jediný muž - John Cutter... Což o to, film to není úplně špatný, ale to by o pár let později nesměl být natočen film téměř na stejné brdo, jen o několik (desítek) tříd zábavnější, Con Air. Takhle jsem jen čekal, kdy a koho Wesley Snipes odkrágluje dřív a koho pozdějš. Sice se to Kevin Hooks snažil trochu zamotat (a film tak prodloužit) absolutně zbytečnou scénou na pouti, ale i to šlo nějak přečkat. Co ale musím pochválit je výborný záporák, Bruce Payne! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prepadeni ve vzduchu jsem videl tak ctyrikrat, ale vzdycky jsem zaspal, takze s emi to povedlo az tentokrat a muzu s jistotou konstatovat, ze je to slatanina! Tady Wesley jeste jako mladoch zachranuje plne letadlo cestujicich trosku jinym zpusobem, nez ve vetsine podobnych filmu i kdyz neco urcite vykradlo. Hlavni zaporak je docela matlak, spise smesny, nez hruzu nahanejici. Cela jeho parta byla dost pofiderni, hlavne brejlounek, ktery vypadal ze do peti napocitat neumi. Elizabetce to sluselo, avsak jeji ceska daberka byla po lobotomii... Takze, tohle je obsazeni a ted ke scenari. Dlouhou dobu jsem neslysel neco tak dementniho, co pet minut padla hloupa veta. Napriklad: Letuska co vypadala jako Michael Jackson (A) "Ne, nedelej to" (Wesley) B: "Přestaň, musím!" A "Řekni, že jsi dobrej." B: "Jo, jsem ten nejlepší" A: "Hm, dobře, udělej to". 6/10 ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej akčňák, který ničím neohromí, ale na těch 80 minut zabaví. Bohužel tenhle film nemá nic, na co by si divák po nějaké době vzpomněl. Akce není moc nápaditá, nic na co by jste se mohli dívat opakovaně. A závěrečná třetina je velmi slabá, ale já si film překvapivě užil, a nelituji toho. :) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu infantilne pôsobiaci film to dokazuje aj pri potrebe točiť scény na detskom kolotoči. Asi takto pôsobí celá znoška blbostí ktoré produkuje tento hlbší priemer. Nevýrazná réžia spolu s dementnou kamerou a beznádejnou snahou o napätie hyzdí aj fantómový prejav hercov až po kvázi vyrazené dvere v lietadle, ktoré však evidentne stojí v štúdiu. Niet vôle vybaviť si pozitívne pocity, iba mozgové skartovanie všetkých dojmov. Ani zábava, ani komédia ale ani akcia. (videné 20.06.2018, DajTo archív) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama