Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bratry Coenovy osvítil duch Franka Capry. A oni si z něj ve vší počestnosti udělali srandu. Žijeme v době příliš cynické, aby v ní obstál film natočený a napsaný „po caprovsku“ a bez jakéhokoliv pomrkávání tvůrců. Coeni mrkají hodně. Mrkají neustále, pročež Záskok není nikdy dost seriózní, aby jej v závěru mohl projasnit onen caprovský humanismus, díky kterému jste uvěřili, že kdejaký Honza Smith dokáže poctivou cestou zvítězit nad prohnilými lumpy. Tim Robbins nehraje sympatického prosťáčka, ale imbecila, který po většinu času nemá páru, co se okolo něj mele. Těžko jít s ním, držet mu pěsti a nebýt lhostejný k tomu, jestli se stane, nebo nestane „kusem abstraktního umění na Madison Avenue“. Ale proč ne, pitomci patří ke coenovkám stejně jako bizarní jména, snové sekvence a camea Steva Buscemiho. Jako komedie film navíc funguje bezvadně. Objektem, na němž skutečně záleží – kameře i scenáristům (bratři + Sam Raimi) – je budova Warren Industries (44 pater + mezipatro). Nepřehlédnutelný symbol ekonomické konjunktury. Monstrum, které vykazuje závratné zisky, ačkoliv není ani naznačeno z čeho. Teprve „vynález“ obruče, jejíž skutečný původ není znám, dává podnikání konkrétnější podobu. Ve vedlejší roli pálí hlášky kulometným tempem Jennifer Jason Leigh, jež svou dravou novinářku vymodelovala dle vzoru Rosalind Russellové v His Girl Friday. 85% Zajímavé komentáře: Vitason, mcleod ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Něco, co nedokážu přesně pojmenovat, tomu chybělo. Rozhodně je tady plno nápadů (hodiny, blue letter, kruh, brčko, anděl, kalhoty, plexisklo, hymna z Muncie, komentář k systému žen na balení chlápků..atd, atd), který dělaj filmek zajímavější a hodně zábavnej, o hercích netřeba mluvit, ale i přes to originální pojetí mi to přišlo takový fádní. I když je to příjemná komedie, Coeni maj na víc. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zajimavi Coeni, kteri mi zde ale nejak nesedli kluci. Zacina to hodne dobre, vypada to na slibny rozjezd, misto toho ale tempo upadne, coz je velka skoda. Napr. herecke vykony jsou prevazne velmi dobre. Tim Robbins mi zde vzdalene pripomina Eraserheada, Paul "Sure, Sure..." Newman je take vyborny a mozna uplne nejlepsi je totalne naspeedovana Jennifer Jason Leigh. Bruce "Evil Dead" Campbell tady schytal bohuzel naprosto nevyraznou side-rolicku. 6/10 ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"You know... for kids." Když máte nakoukáno, pobavíte se královsky. Když ne, zasmějete se i tak. Těžko Záskok nějak trefně vystihnout - zkrátka si představte, že by námět k filmům Život je krásný a Pan Smith přichází nedostal do rukou Frank Capra, ale bratři Coenovi se Samem Raimim. Už je vám to jasné? ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)
  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)
  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)

Reklama

Reklama