Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Coeni tentokrát zřetelně pohádkoví a rozhodně nejlépe natočení. Stejně jako vždy s obrovským důrazem na detail, který dostává svůj nesmazatelný prostor i ve výrazně velkolepější výpravě. Herci jsou jako vždy excelentní, stejně tak Burwellova hudba, byť nepřekračuje standardy minulých filmů. Hodně dobrý film, zábavný, skvěle natočený, ale přeci jen preferuji u Coenů tu trochu vážnější tvář. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Raz si hore, inokedy zasa dole, alebo pýche predchádza pád, či skôr obetný baránok by teda nebol úplne od veci... Bude potreba nasadiť totálneho “DEBILA” do vedenia spoločnosti Hudsucker Industries, pretože jej zakladateľ Waring Hudsucker vyskočil na Nový rok z okna mrakodrapu, a príchod nového človeka by mal vyhovovať správnej rade, najmä nebožtíkovej pravej ruke - Sidneymu J. Mussburgerovi, ktorý spočiatku zištne manipuluje s Norvillom Barnesom, ktorý sa ujíma novej funkcie šéfa firmy, pričom v hlave sa mu dlhý čas miesi jedna vízia, ktorú zrealizuje, a to sa nebude páčiť „veľkej rybe” , ktorá ho bude chcieť vyslovene potopiť. Stále to nestačí, lebo v samom úvode bude nasadená ďalšia „ploštica” , sympatická novinárka Amy Archer, ktorá naňho napíše nepekné veci, a zaslepený vizionár sa k tomu ešte do tejto sexy žienky zamiluje až po uši... Barnes mal byť iba dočasné riešenie, niečo ako psia kosť, ktorá sa potom odhodí. / K Česko - slovenskej filmovej databáze. Nerozumiem prečo stále uvádzajú, že i tentokrát režírujú súrodenci spoločne, keď to tak nie je !!! Mladší sa skôr orientuje na písanie a produkovanie a starší najmä na režírovanie + scenár. Nevadí, vysrať sa na to, aspoň niekto by mal vedieť, ako si usporiadať veci. Asi sa držia tohto pravidla : „Poriadok je pre blbcov, inteligent zvládne chaos” . Vo filme nevidieť bordel, viac- menej som si prišiel na svoje, Tim vo forme, Jen mu zručne sekunduje a veterán Paľo už iba náramne podtrhuje celkovú atmosféru... ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Deakinsova kamera jako vždy úžasná, avšak nemůžu si pomoct, ale stylově a infantilitou jako by Burtonovi z prdele hovno vypadlo. Dokonce i kulisy připomínaj Burtonovy Batmany. Tim Robbins strašně přehrává a jeho grimasy jsou nesnesitelný. Je to taková novodobá groteska v caprovskym stylu se špetkou coenovského humoru a kurevskou dávkou Burtonovy dětinskosti. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarná stylizace, stejně jako atmosféra je dobrá, ale bohužel jsem celou dobu cítíl, že to má být směšné nebo aspoň usměvné, ale nějak mi to nešlo. Stejný problém jsem měl s Mazaným Filipem. Prostě mě tento styl humoru míjí - ale dobrý nápad natočit pohádku pro finančníky ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)
  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama