Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

kaylin 

všechny recenze uživatele

A. A. Milne byl zajímavou osobností a zanechal po sobě dílo, které přetrvá generace, a to asi nejspíš proto, že je to tak jiné a tak zvláštní. Snímek "Goodbye Christopher Robin" dává zajímavý vhled do toho, jak umělecké dílo může vzniknout a jak ovlivní život jeho tvůrce a jeho blízkých. Herecky velmi dobré. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle s Medvídkem Pu nemá nic společného. Je to film o tom, jak jeden malý spratek nedostává dostatek pozornosti, tak se chová rozmazleně a naštvaně, ale když jí dostává, tak je to s ním ještě horší. Kryštůfek Robin, který je emocionálně zakomplexovaný, zhýčkaný a sobecký, se tu vykresluje jako egocentrické tele po celý dvě hodiny. No wow. To jsem fakt potřeboval vědět. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda docela musím říct, že mánie kolem Medvídka Pú mě docela minula, takže mě film ohromil i v něčem co nejspíš všichni ostatní už dávno ví. Samotný příběh byl na můj vkus až příliš uslzený, což bývá často, když je v centru dění dítě, samozřejmě se tam dají ulovit i silné scény. Margot, kvůli který jsem na to zíral ve filmu nebyla tak moc jak bych si přál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO VÁLCE BYLO VŠUDE TOLIK SMUTKU, ŽE SI SKORO NIKDO NEMOHL VZPOMENOUT, JAK VLASTNĚ VYPADÁ ŠTĚSTÍ. PAK SE OBJEVIL MEDVÍDEK PÚ...“ /// Nejslavnější medvěd na světě mě (stejně jako spousta věcí) nějak minul. Tada myslím knižním podobu. Film je o panu a paní Milneových, o válečnejch fobiích, chůvě, malým Billym a tak vůbec vo tom, jak vznikl Kryštůfek Robin. Vypráví trochu o úspěchu, ale hlavně je to drama o vztazích v rodině. A o tom, že štěstí z knížky nemusí mít s reálným životem nic společnýho. Zajímavý… jednak se dozvím něco o vzniku knihy a taky o důsledcích slávy (v týhle rodině). Jinak je to vlastně vo obyčejnejch věcech. A možná i nudnejch. Ale tady to celkem zmákli a vznikl takovej milej, malej, dramatickej film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Medvěd, Prasátko, Tygr, Králík. Kdo je víc? 3.) Myslím, že nejslavnějšího medvěda má Berousek. 4.) Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem věděl, že vzniká nějaký film Kryštůfek Robin na motivy života jeho tvůrce A. A. Milnea. Nevěděl jsem ale, že o rok dřív vznikl film Sbohem Kryštůfku Robine, který je podobného střihu. Nu, dobrá, lidské příběhy mám rád a tak jsem mu s chutí dal šanci. Výsledek je zvláštně neortodoxní životopisný film, který na žádné z postav nehledá jen to dobré nebo jen to zlé. Jak táta, máma tak malej Kryštůfek tu jsou postavy, které mají svoje pozitivní, ale i negativní stránky. Ve filmu to pak působí velice zvláštně. Jednou jste na malýho Kryštůfka naštvaní, po druhé Vás dojímá k pláči. O jeho rodičích ani nemluvě. Máma, přes svých pár pozitiv, byla spíš na přes držku a táta byl zase hodně složitá osobnost. Zřejmě to byl ale záměr nenatočit černobílý film, protože tu jejich bytnou, kterou tu hraje Kelly Macdonald, prostě musíte mít rádi. Herecky se ale jedná o skvělý film. Sice chvílemi nudí, ale to jen do té doby, než vznikne samotný Medvídek Pů, pak už to má grády dobrého životopisného filmu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)

Reklama

Reklama