Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tichý dozvuk Studené války a velmi svérázná antikomunistická agitka v rambovském podání. Režisér se scénáristou (nepočítejme Stalloneho) jasně naznačují, že svými výtvory patří pouze do průměrných poliček videopůjčoven, což jejich pozdější filmy potvrdily. Rambo III je pouhá kopie dvojky, se zbytečnou přehršlí scén, jež mají demytizovat akční ikonu jako chladného zabijáka a vykreslit jej jako obyčejného člověka se zájmem o druhé (peníze pro mnichy, oprava chrámu, rozhovory s Mudžahedány), což v kontrastu s monstrózní akcí, která se s realitou rozešla ve zlém už po druhém díle, působí notně komicky. Na znamení míru ale mezi divákem a filmem však nakonec bílým kapesníkem mává dáma jménem Nostalgie, což mě s hodnocením drží těsně pod metami nevyššími. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo ztrestal tímhle filmem Afghanistán. Sestřelil co šlo, zrakvil na koho přišel, nechal odbouchnout půlku země...a to jenom proto, aby zachránil pár lidí. I tak to bylo super. Klasický akčňák, kde Sly zabíjí na potkání a tři čtvrtiny filmu chodí s odhalenou hrudí. Klasika. Nemůžu ale dát pět a to hlavně z toho důvodu, že jsem se prakticky celý film musel smát. To je tak, když dřív vidíte Žhavé výstřely, než Johna Ramba v Afghanistánu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh by měl slitování. On ho nemá." Rambovi jedna válka skončila, tak si našel jinou a vydal se bojovat se sovětskou armádou. Se samopalem, nožem, detonátory, lukem a hrdinným afghánským lidem to nemohlo pro známého tesaře, doktora a horolezce dopadnout špatně. Já jsem se u toho tedy s Topperem Harleym dost nasmál, zejména údajná zvěrstva Sovětů byla propagandisticky zábavná a pod americká moudra o tom, jak se poučili z Vietnamu a do Afghánistánu by nikdy nešli bojovat, by se G. W. Bush určitě ochotně podepsal napalmem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu klesá a klesá... Tentokrát dokonce tak moc, že s jedničkou je již zhola nemožné najít nějaké společné body. Rambovo třetí filmové dobrodružství není již zábavným béčkem jako dvojka, ale spíše komiksově nadsazené takřka směšné céčko jako vyšité. Hrdinný John Rambo si to tentokrát rozdá s Rusy v Afghánistánu a především se "konečně" utká s helikoptérou. Jakým způsobem? Tak to snad ani raději nechtějte vědět... I když vidět byste to chtít měli. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho asi hodně vypoví o typycké americké patrotické mentalitě. Amík Rambo přijede do Afghanistánu, tam nejdříve všechny mudžahedíny porazí v jejich národní hře a pak je naučí bojovat v jejich vlastním prostředí, kde nikdy předtím nebyl, protože oni to samozřejmě neumí tak dobře jako on. Škoda jen, že takového Ramba nemají amíci v Afghanistánu dneska. Jeden maximálně dva by jim stačili na to aby porazili ty, se kterými John J. bojoval proti sovětům. Jinak po akční stránce je to celkem zábava. Z poměrně psychologicky propracovaného Ramba v jedničce se postupně stal dokonalý vraždící stroj, který mezi kosením komoušů občas i něco zahlásí. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Počas nakrúcania si Sylvester Stallone (John Rambo) pred každou scénou poctivo "pumpoval" svoje svaly, aby vyzeral čo najviac vyrysovaný. (Odpocivadlo)
  • Sylvester Stallone (Rambo) prohlásil, že v tomto filmu byl ve své životní formě. Během natáčení úvodní scény zápasu s holemi vážil 80 kilogramů s 2,9 procenty tělesného tuku. (Jizni Tlapa)
  • Když utíká Rambo (Sylvester Stallone) s Trautmanem (Richard Crenna) z pevnosti Sovětů vrtulníkem, tak je při startu v blízkém záběru vidět na rotoru vrtulníku namalovaná americká vlaječka (čas 1:11 hod.). (rakovnik)

Reklama

Reklama