Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nez zacal Rob Cohen tocit prumerny akcni filmy, natocil tohle moc pekny fantasy. Samozrejme necekejte nejakej drsnej stredovek nebo tak, tohle je spis film pro celou rodinu. Dej filmu je vcelku originalni, ale samozrejme tu je naky to klise. Ale film je dostatecne sviznej a vtipnej, takze to nevadi. Dennis Quaid mi sice ze zacatku nesed, ale nakonec se mi libil a drak byl udelanej fakt pekne (I ostatni efekty.), akorat mel zbytecne moc lidskej vyraz. Jedna z nejlepsich fantasy pohadek. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkná hudba a miluju pohádky, ačkoliv mám raději ty, kde je drak zlosynem - jsem prostě na klasiku a vesnické ženy, které se ve středověku pouští do boje není nic pro mne. Ale krásný a dojemný konec to všechny vyrovnává. Díky bohu, že se tam hromadně netleská, ale jenom brečí, jak je tomu u některých komerčních amerických snímků. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem zadal Dračí srdce do vyhledávače CSFD, překvapilo mě, že se u něj objevil modrý čtvereček. Vždyť se jedná o jednu z nejlepších pohádek pro odrostlejší. Ústřední duo zarputilého cynického rytíře (skvělý Quaid) a smutně dobráckého draka (neslyšel jsem originální hlas Seana Conneryho, ale pochybuji, že nějak výrazně překoná bezchybný český dabing) je skvěle sehrané a jejich postupně se rodící přátelství navzdory hluboce zakořeněné nenávisti je silné a uvěřitelné. A to i vzhledem k faktu, že jeden z nich je kompletně vytvořený pouze týmem programátorů. Ve své době byly speciální efekty ve filmu naprosto úžasné a posouvaly na novou hranici to, co Spielberg naznačil v Jurském parku. A ani dnes se triková stránka Dračího srdce nemá za co stydět.…Nejsem vyložený sountrackář, málokdy mě zaujme instrumentální hudba, ale tady je přímo nádherná. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ja som posledný drak!!! Jednoznačne najlepší film s dračou tematikou a najlepší film Roba Cohena. Sympatický drak a efekty sú ešte stále veľmi vydarené (v roku 1996 boli perfektné). Natáčané je to mimochodom na Slovensku. Spišský hrad (na začiatku) a Tomášovský výhľad (scéna, keď dostane drak meno) som už mal možnosť vidieť na živo. 80% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Při rozjezdu projektu tvůrci naráželi na neochotu studia Universal zafinancovat jeho realizaci. Změna názoru přišla až po úspěchu Jurského parku (1993). (Shakaar)
  • Snímek po necelých šesti měsících natáčení na Slovensku strávil celých 15 měsíců v postprodukci. (KucC)
  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama