Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středověká legenda praví, že když se drak podělí o své srdce se smrtelníkem, stane se onen člověk všemocným válečníkem. Jenže draci už jsou na pokraji vyhynutí a ten možná úplně poslední, pojmenovaný prostě Drak, žije ukryt před lovci za zdmi kláštera v péči mnicha Petera. Když ho objeví chudý osiřelý čeledín Geoff, rychle se s ním spřátelí. Mladík sní o tom, že se stane rytířem a bude konat hrdinské skutky, stejně jako jeho idol, Sir Osric. Ten však zdaleka není takový, za jakého ho bláhový Geoff považuje. Když jednou vezme Draka, aby se s ním proletěl kolem nádvoří, přitáhne na sebe pozornost nejen Osrica, který už dlouho ví, že drak by mu mohl pomoci k tomu, aby se stal nepřemožitelným vládcem, ale také orientálního kouzelníka Kwana s princeznou Lian, kteří doufají, že se jim podaří zabránit, aby Osric draka zneužil ke svým mocenským plánům. Osric totiž objevil dávné kouzlo, které ho učiní nepřemožitelným, a ze všech přísad už mu chybí jen jediná - dračí srdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (67)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +hudba, postavy -některé bohužel nevyužité/// První dračí srdce byl překrásný film, přesně takový jaký má fantasy pohádka být. Pokračování příběhem navazuje tam kde jednička skončila a všeobecně působí levněji a tváří se jako menší film. Říka se, že 2x nevstoupíš do téže řeky, ale já jsem vstoupil rád. Skutečně, téměř vše kopíruje jedničku. Má to i výhody, nádherná hudba zůstala, příběh ústí celkem logicky, postav je hodně a mají zajímavý charakter...ovšem tady snad zamrzí nejvíc, že jejich potencíal nebyl využit uplně naplno. Ale i tak se jedná o pěknou fantasy, klidně si to dám potřetí, jen trošku velkolepěji.///Celkem 72%/// ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zajímavé... všechny filmy, které mají draka v názvu za mnoho nestojí, snad jen za nakopání jejich tvůrců. Jedinou výjimkou bylo po mém soudu původní Dračí srdce, kde kraloval originální Draco a krásná hudba. Snaha o pokračování a také znesvědcení Dracovy památky dějovou berličkou, že to v podstatě byla dračice či snad hermafrodit, mě v prvních minutách nemile naladilo a film za celou dobu nic nepředvedl, čím by to odčinil. Zbytečné pokračování, které nemá s kvalitami prvního dílu nic společného. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi jednička aspoň trochu líbila, tohle je pro mne slátanina, kde se mísí britský středověk s asijským Kung fu. Film na mne působí novodobým ochranářským dojmem, což nenávidím. Příběh nic moc, a to nemluvím o postavách (mladý bojovník, z kterého se nečekaně vyklube dívka - to snad ne. Kde je originalita?). Raději si přečtu nějakou pěknou ruskou pohádku o bohatýrech. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká bída. Trapné, levné a primitivní, že jsem z toho měl dojem, jakoby to bylo určeno pro děti předškolního věku, protože nikdo jiný by tuhle pohádku tvářící se jako jemné historické fantasy žrát nemohl. Způsob, jakým jsou rozděleny dobré a zlé povahy postav, je směšný, stejně tak rádoby-intriky záporáků i samotné rozuzlení. Oproti prvnímu Dračímu srdci tedy hluboký propad, nezbylo tu už vůbec nic poutavého, nic věrohodného, nic komického (leda by to bylo myšleno jako smutný pokus o sebeparodii, což nebylo). Pouze hudba zůstala vcelku hezká, ta ale nic nezachrání. Rád bych tudíž varoval všechny, kterým se první Dračí srdce líbilo, aby radši zapomněli, že něco jako "dvojka" existuje - ušetří si tím nervy a čas, který můžou strávit třeba tím, že se podívají na něco smysluplnějšího. ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Jednoznacne slabsi film, ako jednotka. Je to viac pre mladsie publikum a obcasne boje smrdia nizkorozpoctovym dojmom. Jedine co ma najviac zaujalo bola premena toho chlapa na taky ekvivalent cinskeho draka. Boj nebol prilis dlhy, co mi aj vadilo. Lepsie by sa na to pozeralo, keby to aj malo nejaku znamku po krvi:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bolo natáčané na Oravskom podzámku na Orave. (andykovac)
  • Drake je jediný filmový drak chrliaci ľad. (H4ku11)

Reklama

Reklama