Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkná hudba a miluju pohádky, ačkoliv mám raději ty, kde je drak zlosynem - jsem prostě na klasiku a vesnické ženy, které se ve středověku pouští do boje není nic pro mne. Ale krásný a dojemný konec to všechny vyrovnává. Díky bohu, že se tam hromadně netleská, ale jenom brečí, jak je tomu u některých komerčních amerických snímků. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tuhle pohádku zbožňoval, nejen proto, že Draca dabuje Sean Connery (to jsem si užil jen jedinkrát v kině), ale hlavně proto, že kromě nezbytného příběhu plného soubojů a drakobijectví se zde najdou neskutečná kvanta legrace (obzvlášť při prvním setkání hlavních hrdinů;)), ale i smutné chvilky. A to vše doplňuje hezká hudba (o které jsem se v trochu dospělejším věku domákl, že ji složil nějaký Edelman). Jsou sice i lepší fantasy pohádky, ale tahle je solidní a neselhává. A navíc je tu Harrypotterovský Lupinus David Thewlis za urputně nechutného hajzla;) Nemám důvod jít níž než na osmdesátku. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řekněme tři a tři čtvrtě hvězdičky. Mám hrozně ráda pohádky a když se nějaká povede, mám tendenci jí nadržovat. Hlavní nápad je skvělý, stejně jako hudba a zpracování draka. Slabinami jsou výprava, hlavní záporák a nedomakanost scénáře. Nemám nic proti Robu Cohenovi, ale možná by to chtělo evropského režiséra. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co jsem vlastně čekal? Mít deset let, pláču blahem a ve škole se se ctí rytíře rvu za můj oblíbený fantasy film. Dnes... to sice není tak úplně k smíchu, ale ta cílová skupina je prostě zřejmá na první pohled. Chvílemi jsem převracel oči v sloup, chvílemi se naopak divil, že ten podivný guláš komedie a akce celkem funguje. Infantilní, úsměvné - nikdy více. Bráno čistě jako doplnění mezery a zároveň jako součást tématického týdne s Davidem Thewlisem :-). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy o drakovi, který je v tomhle filmu velice povedený ( viz Oscar nominace ). Poutavý děj, ve kterém najdete vše. Pohladí na duši, rozesměje.. prostě výborný film, který opravdu překvapil. Jsem velkým fanouškem fantasy a takhle nějak by to podle mně mohlo vypadat. Zdařilý kus. 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 57 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)
  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama