Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Já mám vůči většině pohádek zřejmě nějakou skrytou averzi, která mi během sledování způsobuje takřka až depresivní náladu. Tento snímek mě opravdu neskutečným způsobem nebavil. Dovedu ocenit snad pouze velmi příjemnou hudbu, sympatického hlavního hrdinu a na svoji dobu velmi kvalitně zpracovaného draka. Zbytek pro mě bylo naprosté utrpení. Zbytkem myslím zejména žalostný příběh, který v sobě neskrýval ani špetku nějaké zajímavosti. Naopak byl neskutečně stupidní. Pojednával o podprůměrně inteligentním rytíři, který nabral chybného dojmu, že mu drak zkazil dobré mravy nadcházejícího krále, který ve skutečnosti nikdy dobrý nebýval. Rytíř se tedy rozhodne začít zabíjet všechny draky v království. Poslední drak, který byl příčinou rytířova rozhořčení nad zabitím svých druhů mávne rukou a stane se s rytířem největším kamarádem, za kterého neváhá klidně položil život. Představte si podobnou situaci v běžném životě. Jste například německý učitel. Jednou jdete na nákupy k židovskému prodejci a něco si od něj koupíte. Židovský prodejce vám vrátí méně peněz, než si myslíte, že by vám měl vrátit. Velmi vás tato domněnka rozzlobí, stanete se diktátorem a rozhodnete se celou židovskou rasu vyhubit. Opravdu si nemyslím, že je tato pohádkou ideálním krmivem, které by mělo formovat mysli mladému publiku. Osobně bych se nad stupiditu příběhu klidně povznesl, ale brutálně mě snímek nudil, a to jsem se na něj celkem těšil a vkládal do něj své naděje. I když musím objektivně pochválit několik kvalitních prvků, tak je můj celkový divácký dojem žalostný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já v zásadě proti dabingu nic nemám, ale tento film byl jím naprosto zdevastován. Jinak díky za krásnou a milou podívanou. Nejvíce zde musím ocenit skvělý soundtrack, který dračí příběh olemoval mnohem silnějším zážitkem. V kůži rytíře Bowena bych nechtěla být ani na okamžik. I když ... okamžik ... já jsem v ní vlastně tak nějak byla. Život mě přivedl před podobné rozhodnutí, které bych nejraději vymazala ze svých vzpomínek. Jenomže to nejde. Takže vím přesně, jak těžké to pro něj muselo na konci být. Film měl všechno, co má dobrá fantasy mít. Napínavý děj, statečně bojující lid na straně dobra proti krutovládě a zlu a dojemný závěr. Ave Draco ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Normálně bych udělil čtyři hvězdy, ale jsem zděšen, že jeden z mých nejoblíbenějších pohádkových příběhů má modré (?!) hodnocení. Na svou dobu naprosto krásný drak a Dennis Quaid také hrozně sympatický. Příběh je sice ohraný, ale díky Dracovi je až odporně poutavý. A hudba, ach ten hlavní motiv, to je slast pro uši! Kdyby tak Cohen zůstal u totohle a nepouštěl se do pitomostí typu xXx nebo Mumie 3. Edit - 14.9.2010: Konečně je hranice 71% překročena! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý rozprávkový príbeh na sobotné popoludnie pri kávičke a vianočnýh koláčikoch. Background v podaní Slovenskej prírody a Spišského hradu, kedy som objavoval miesta, ktoré som pretrajdal s batohom na chrbte milo poteší. Chválim aj prijemný Edelmanov soundtrack. Jeden z filmov, na ktorý mám slabosť. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme si zahrali herci, ktorých dnes poznáme z filmov o Harrym Potterovi. Ako napríklad David Thewlis (Einon), ktorý stvárnil Remusa Lupina a Jason Isaacs (Felton), predstaviteľ smrtožrúta Malfoya. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 57 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama