Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně náramně pohledná, vtipná a zároveň i velice inteligentní pohádka o robotovi, který se stal člověkem. Postupně stále víc a víc patetická a sentimentální, ale tentokrát mi to skoro vůbec nevadilo. Zvídavé děti ale i dospělé může tento film přivést ke spoustě podnětných a zajímavých ontologických úvah, ale leckteré jiné diváky bude asi dost spolehlivě nudit. Kromě výborného scénáře jsem ocenil i krásnou výpravu, skvělou trikovou práci (hlavně na postavě robota Andrewa) a navíc se mi ještě strašně líbila robofilní Embeth Davidtz v obou rolích své dvojrole. A Robinu Williamsovi jsem jeho androida bezvýhradně věřil, skvělý výkon. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejsladší robotí film? Dost možná. A taky jeden z nejnatahovanějších. Potenciálně silný příběh roztáhnut do extrému, kdy už i na to fandění hlavnímu hrdinovi jsem byla příliš znuděná. Tak nějak mi v těchto filmech začínají dost vadit ty časové posuny typu "o 16 let později." A.I. Umělá inteligence na mě zapůsobila o poznání víc (i přes svou slabší druhou polovinu). 5/10 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci neoháněli inspirací povídkami I. Asimova, asi bych to nekomentoval a jen suše přiklepl dvě hvězdy. Z povídek mého oblíbeného spisovatele si ale vzali jen nápad a zbytek je romantická slátanina; snad se záměrem přitáhnout ke sci-fi i ženy a gaye. Pokud tady na foru někdo psal, že by se Isaak zaradoval, tak ano, zaradoval. Protože on nebyl zase tak moc háklivý na používání jeho motivů a pokud by dostal solidně zaplaceno... . Ale já zaplaceno nedostal a háklivý na prznění klasiky jsem. Takže bez ohledu na výborného Williamse...ten film mě štve, protože zkresluje Asimovo pojetí robotů a navíc jde o nechutný crossover s romantickou...kravinou. Prostě bez ohledu na kvality zpracování, nebo herecké výkony...FUJ! Pokud máte rádi sci-fi, potažmo Asimova...nebrat! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kdyz si v jeden den date dva vcelku vážné snímky, tak pak potřebujete něco pozitivního, tak jsem šáhla po tomhle ...a tím, že jsme o snímku nic nevěděla, tak to bylo příjemný překvapení ... na to, že je to točený v 99!! Je to sice moc dlouhý, obzvláště na tu dobu, kdy to bylo natočený, dneska už je vzácnost vidět film, co má pod 2 hodky, ale mně se ta myšlenka filmu líbila, někdyto bylo trochu přeslazený, ale nijak mě to neiritovalo. Nejvíc se mi líbila postava otce, co Andrewa koupil a ten jeho velmi přístup k Andrewovi. A hlavně, že k novým/neznámým věcem nemáme přistupovat skepticky... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ono Andrew je krásny film, no bohužial já som sa uňho trocha nudil a dej sa strašne vláčil, nič zaujímavé. Obsahovo obyčajný film a formou takisto nič moc, obyčajne nakrútené. Robin Williams je skvelý a v detstve bol Andrew moja obľúbená postava, no dnes už si uvedomujem, že je to jednoducho romantika medzi robotmi a tú ja naozaj nemusím. Navyše, keby scenár ponúkol lepší príbeh a hlavne lepšie dejové zvraty, mohlo to byť jedno z najlepších rodinných sci-fi. /60%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)
  • Přestože film ztvárňuje stejnojmennou povídku od Isaaca Asimova ("Bicentennial Man" - "Dvěstěletý člověk"), především druhá část filmu se s povídkou rozchází. V povídce například vůbec není romantická linka s Portiou (Embeth Davidtz) a Andrewův (Robin Williams) důvod stát se člověkem není láska, ale rovnost s člověkem. Povídka také, vzhledem ke své délce, není tak detailní jako film. Naopak povídka často naráží na zákony robotiky a vztah svobodného robota s lidmi. (tom.nosek)
  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)

Reklama

Reklama