Starou studnu ve věži obývá už po staletí víla Aneta (Jitka Molavcová). Jednou navštíví džin Létavec (Pavel Zedníček) a ona se mu svěří se svým vzrušujícím zážitkem: Samotu věžní kobky nedávno narušil mladý princ (Tomáš Matonoha), který tu byl uvězněn svým otcem. Víla nezná krásnějšího člověka na světě... Je krásný, připouští džin, ale... To by víla musela znát císařovu dceru Budúr (E. Prchalová), aby viděla, kdo je nejkrásnější, odporuje džin. A tak se duchové vsadí, který z jejich oblíbenců je krásnější... (oficiální text distributora)
Zakk
Nevím, nevím nakolik byla tato pohádka vhodná pro děti. V podstatě tu bylo hned několik trestných činů a přestupků (zavírání /týrání/ dětí /ikdyž dospělých/, únos, krádeže, podvádění a lhaní). Což, pravda, vedlo v šťastný konec, aby se princ s princeznou shledali. Nicméně bych si to mohl vykládat dříve jako dítě tak, že pro dobro věci můžu zažít a dělat takovéhle nehoráznostii. Dále se tu mělo odehrát ještě utýrání koní, vražda prince a milostný (i když jednostranný) vztah mezi bratrancem a sestřenicí. S tím vším se však šťastně tvůrci vypořádali a tak v globálu bylo jasné co jako ještě JO a co už teda NE. Jinak dobří herci, nicmoc příběh - slabé 3*.(20.3.2008)
Jezinka
Kde je poetika, zápletky a koneckonců i erotika původní literární předlohy? Z něčeho se opravdu pohádka jen pro děti dělat nemá. Navíc literární forma "pohádka" je pro děti určená jen posledních cca 150 let.(29.1.2009)
made1
odpad!Pohádky mám opravdu moc ráda, ale tohle je vrchol nevkusu. O efektech raději pomlčím.(10.5.2009)
Lenykov
Dlouhé, nudné a příliš komplikované..Františka Filipa si vážím, ale s touto pohádkou trefil opravdu vedle....tak nevím, ale dětem moc nedoporučuji a pro příště ani sobě ne.(10.5.2009)