Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Prízemný humor, prázdny vo svojej podstate, lebo je sústavne založený na strápňovaní seba či ostatných postáv, no hlavne veľmi neprirodzené prevedenie príbehu pochovávajú u mňa toto dielo. Priblblá scéna pri samotných pôrodoch na konci tomu celému dáva korunu. Od absolútnej blamáže to zažehnáva veľmi príjemná a pekná Juliane Moore a Hughove úšklebky. Asi prvý i posledný film, v ktorom sa mu narodí dieťa. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jliane nemusím, takže jsem měl tím asi hodně zastřenej pohled na film, ale Hugh byl dobrej. A Robin Williams je podle mě ten nejlepší gynekolog v Americe. K ději bych jen měl pár maličkostí, jako třeba odstranění chudáka kocoura, protože to malý by mohlo mít třeba náhodou alergii. Beru, že by mohlo mít alergii, ale kvůli tomu přece nenechám utratit zvíře, který mi důvěřuje a nečeká ode mě nic zlýho. Proč? Protože mít zvíře je ještě větší povinnost, než mít dítě. Dítě za pár let vyroste a vypadne z domu, ale o zvíře se musíte starat až do jeho smrti, jako kdyby to bylo malý dítě (mluvím o psech, kočkách a podobných). A když si nějaký zvíře vezmete, berete zároveň s ním zodpovědnost, že se o něj postaráte do jeho smrti a zajistíte mu klidné dožití a ne nějakou odpornou vraždu, jako se to nejspíš stalo tady. Tak by si holt ten malej musel dávat valetol a stříkat antialergeny místo deodorantu, no. Takže všechny ty hvězdičky jsou jen pro Robina Williamse. ()

Reklama

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek by mě dokázal spolehlivě odradit od mateřství, manželství, partnerství a vůbec všeho, co třeba jenom v náznaku souvisí s rodinným životem. Někdy je zábavné, když je hlavní hrdina tak trochu za hlupáka, ale nic se nemá přehánět. Tady bylo "přes“ úplně všechno už od samého začátku. Veškerý humor byl v podstatě založený na soustavném zesměšňování a ztrapňování jednotlivých postav a jeho nesnesitelnost postupně gradovala. Nebylo nic veselého strávit víc než hodinu a půl čistého času sledováním naučených stupidních grimas všech zúčastěných. Klíčová scéna na porodním sále pak zazdila úplně všechno a spláchla do odpadu i tu 1*, kterou jsem byla ochotná filmu udělit. Hugh Grant je veskrze sympatický chlapík, ale tady mi byl neskutečně protivný až do závěrečných titulků. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Groteskní maglajs při porodu na konci filmu byl perfektní, ale jinak to byla spíše nezáživná nuda. Prostě standardní Columbusovina plná mírných vtipů, morálních kopanců a nezvládnuté romantiky. Julianne Moore vypadala v těch letech sexy, ale rozhodně ne v tomto filmu. No jo, dobrý režisér udělá i z pěkné kočky nechutnou těhotnou krávu. Pro nechápající: kráva jest druh ženy, která po předehře praví muži, že by se radši počkati mělo na radu gynekologa, zda by šukáním nemohlo býti miminku nikterak ublíženo. ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

Režie: Chris Columbus, Hudba: Hans Zimmer (můj oblíbenec) Film obsazený příjemnou ústřední dvojicí v podání Hugha Granta a Julianne Moore. Komedie u které se člověk nejen zasměje, ale i zamyslí. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy se snaží dostat do nemocnice a posbírají po cestě polovinu města. A pak roztržitý gynekolog z ruska. Film příjemně ubíhá, nikde jsem nenalezla nějaké slabší nebo hluché místo.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu si malou roli zahrály i tři děti režiséra Columbuse, a to Eleanor, která ztvárnila Baletka, Brendan, jenž ztvárnil chlapce na pláži, a Violet, která se objevila jako dítě v obchodě s hračkami. (Terva)
  • Samuel (Hugh Grant) má náušnice, které se na párty během několika záběrů ztrácí a zase oběvují. (Terva)

Reklama

Reklama