Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Typický příklad projímadla na slznou zácpu. První mamča v cílové rovince, druhá na startu, taťka preferuje tu druhou, protože je mladší, hezčí a zatím neumírá, zatímco první dávají přednost děti, a to nejen kvůli jejím beznadějným vyhlídkám, ale možná i proto, že je jejich. Prostě máma je máma je máma. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla kdysi před dávnými a dávnými lety na HBO s mamkou, líbil se mi hodně, posmála jsem se, pobrečela si a s hodnocením bych váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdicemi. Tenhle víkend se naskytla příležitost kouknout na "Stepmom" znovu a já vám nevím, lidi, bylo to utahané, předvídatelné, dlouhé jak pracovní týden na veřejném hajzlu. K lepšímu zážitku nepomohli ani prarodiče, kteří byli schopní rozeznat toho plešatého chlapa a ty dva fracky, ovšem která ženská je ta nastávající a která ex-manželka, to už bylo nad jejich síly a tak tápali, vyptávali se a nechápali (věčné dědovo citlivé: "co za ní furt leze, je to kráva, proč ji nekopne do prdele, to je přece blb!"). Musím ocenit sympatický výkon Susan Sarandon, Eda Harrise, ba ani ta Robertka mi nepřišla tak protivná jako obvykle, téma tohoto rodinného dramatu taky nebylo úplně marné, ale pro čtvrtou hvězdici to chtělo ubrat zhruba 25 minut přebytečné vaty a 3 kýble klišé. 65% ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Extrémě kýčovitý zaoceánský humus, bez špetky invence a zábavnosti. V Americe to možná lidi žerou, ale pro nás je to jen trapný pohled na takřka neexistující charaktery. Narážím především na postavy, které se často chovají naprosto vůči svému věku i postavení, se škrobenou vypočítavostí žhnoucí z očí! Pardon, ale na tohle neskočím... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl byl možná i za 4* (omluvte moji slabost pro Julii Roberts), ale to by nesmělo být všechno tak povrchně načrtnuté a ihned odbyté. Sotva má jít nějaký problém (nepřátelství dětí vůči nové nastávající jejich otce, nevraživost ex-manželky a její nemoc atp.) víc do hloubky, scénáristé před ním utečnou a rychle ho vyřeší. K tomu všemu ještě většinou jde o happyendovské řešení. Najde se zde i pár dobrých scén (když se obě sokyně hádají, jestli bylo správné naučit dcerku "nemravným" výrazům, aby mohla pořádně shodit playboye třídy), ale těch je až příliš málo. Takže v celkovém součtu klasický americký doják, jak jinak než dobře končící. Na to jsou tři hvězdičky tak akorát. ()

josefkam 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh napsaný životem... Velmi dobré herecké výkony všech protagonistů s jednou výjimkou... Tou výjimkou je Susan Sarandon, která svoji roli ztvárnila na hranici geniality... Nominace na Zlatý Globus je zcela zasloužená... Perfektně se hodící hudba, poklidné tempo, fůra různých emocí... Bohužel trošku nedoceněný film, hlavně co se týká místních v některých případech dost bezcitných a povrchních hodnotitelů... Celkové hodnocení: něco mezi 4 a 5 hvězdičkami, 8,5/10.... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama