Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný, hnusný slasher, který by si možná chtěl pohrávat s paranoiou prázdného nočního metra (žádné metro na světě není v noci takto prázdné, ale Smith se asi inspiroval u Subway od Luca Bessona). Je to i nelogické, pitomé a vcelku nudné. A že vraždí glum, to vypadalo tak směšně. Postavy se opět chovají iracionálně ("a ne a ne nepotopím se", "ne, nebudu hledat východ", "ne, neumlátím ho tyčí, když můžu") a Franku Potente zde narvali do tak hnusných šatů, které jí nedělají dobrou postavu, protože vyniká leda její velká prdel a tlustá stehna, navíc ten blond přeliv je jak z E55. Odporný slasher ve všech směrech. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +atmosféra, zvuky -hodně tmavý obraz, podivný děj, slabé obsazení i herecké výkony/// Film vynášený do výšin (reklama) nakonec nepřinesl nic nového, zajímavého ani zvláštního. Sice mohu tvrdit, že teď už mě neuvidíte v Pražském metru...a já mohu býr rád, že v Brně žádné nemáme... ale teď vážně, být to trošku více vysvětleno a být to více vyvražďovačka, tak budiž. Ovšem tenhle film velice rychle zapadne, když nezmíním pár hutných scén, tak to byl film docela o ničem. No sem zvědav na alternativní začátek i konec, když už to na tom dývku mám :-)/// Celkem 47%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ako dobre Metro funguje. Je jednoduché, jasné, priamočiare, ide od začiatku rovno na vec, ničím sa nezdržuje a hoci sa občas zastaví, tak len preto, aby nabralo dych k ešte väčším otáčkam.O žiadny extrémne komorný film však nejde, Franka Potente v atmosférickom anglickom podzemí stretne prekvapivo veľa ľudí... ktorí poslúžia ako náplň do mlynčeka na mäso. Perfektne tiesnivá výprava, výrazné vedľajšie postavičky, scénka s "gynekológom" je solídna exploatácia, Franka to zvláda ľavou zadnou (bodaj by nie, má natrénované z Lola beží o život) a v neposlednom rade sa vydaril aj ústredný pošuk, ktorý je akousi kombináciou pošukov z Pachu krvi a Pyunovho céčka Adrenalín: Predbehni smrť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé. Metro London má sedm pater , dvanáct páteří a dvě trasy sto let staré, http://cs.wikipedia.org/wiki/Metro_v_Lond%C3%BDn%C4%9B které už nejsou používané. Dokonce jsou tak staré , že v roce 2005 došlo při ražení nové trasy k nabourání do již zazděné stanice, která nebyla ani v mapách. Tak co můžete očekávat od Londýského nebo New Yorského metra? A hlavně to nesrovnávejte z metrem v Praze to je naprostá a totální hloupost!!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama