Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror mě strašně zklamal a na to, co se tu s námi rozehrává za rošádu nejsem ochoten přistoupit. Ze začátku to spíš vypadá na britskou grotesku, kde nás v kanalizaci baví dvojice herců a atmosféra nikde. Jakmile se objeví Franka, nestačil jsem se divit, co se stalo s tou tvrdou Lolou. Místo ní je to lítostivý trdlo (ovšem běhat tu bude taky). Scénárista měl asi Parkinsona když psal Creep, jelikož i přes velice malou stopáž (85 minut - a to je dost málo, i na horor) nedokázal scénář sesmolit do nějakého přijatelného stavu. Po napětí a strachu nejsou ani stopy, místo toho pár lekaček, hloupých postav a hrozného záporáka. Záporák je sám o sobě případ, protože místo, aby vás měl vyděsit pokaždé kdy se objeví, je vám spíš do smíchu. Než masový vrah jakoby vypadl z oka Glumovi z LOTRa o jehož minulosti není nikde nic vysvětelno, takže nám asi režisér naznačuje, aby jsme zapojili vlastní představivost. Tohle doopravdy ne. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prostě další krávovina typu nějakej magor s nožem/mačetou/motorovkou... vraždí všechno co se hýbe, čím více krve a brutality tím lépe,ale žádný překvapivý motiv, scénář už od začátku jasně průhledný,že je vám hned jasné jak to nakonec celé dopadne. Pokud si odmyslíme všechny naturalistické scény tak atmosféra taky nic moc. Takže záležitost čistě jen pro fanoušky žánru. Ostatní si to klidně můžou nechat ujít - ztráta času a peněz! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, celkem dost povrchní horor. Prostředí špinavého metra je sice fajn, stejně tak ten retardovanej degen, ale co citelně chybí je atmosféra a taky aspoň náznak nějakého hlubšího příběhu (kde se tam ten maník vzal, proč vraždí atd.), o nelogičnostech v jednání postav a taky pocitu, že jsem toto všechno už několikrát viděl (a lépe) ani nemluvě. Slabé tři (či spíše dvě a půl) hvězdičky a to hlavně díky slabosti k France Potente. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina.. Děj, oběti a vrah známý již v prvé polovině filmu.. Zcela nelogické jednání postav a až velká dokonalost, nebo spíše rychlost pohybujícího se vraha ve spletenci chodeb metra.. Když už ho tak "krásně" Kate uhodí podpatkem, proč ho nepřetáhne párkrát ještě tyčí? Místo logického jednání jen rádoby zběsilý útěk.. Horor dělaný spíše jen na efekt krve a brutálností.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama