Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Mikey dostane posilu v podobě roztomilé sestřičky Julie, jejíž komentáře si v ničem nezadají s jeho. James a Mollie musí řešit běžné manželské starosti, jako jsou jedovaté poznámky tchyně, problémy se šéfem, kterému se nelíbí, když si Mollie musí vzít Mikeyho do práce, nebo Jamesova nová práce pilota u soukromé společnosti. Ani jeden si však neuvědomí, že jejich vztah míří k první vážné manželské krizi. Její rozbuškou se stane Molliin bratr Stuart, psychicky poněkud labilní nezaměstnaný účetní, který se k nim nastěhuje. Nejenže ruší rodinný život, ale navíc nosí Jamesovo oblečení, tahá z Mollie peníze, a na Jamese vytáhne dokonce pistoli, když ho při pozdním příchodu považuje za zloděje. Hádky se stupňují, až nakonec James odejde z domu. Zatímco Stuart se překvapivě sbližuje se sestřinou kamarádkou Ronou, Mollie marně doufá, že se James, který se netají svou láskou k ní i dětem, vrátí domů. Jejich usmíření tak musí dopomoci náhoda, špatné počasí a překvapivě také Stuart. (TV Nova)

(více)

Recenze (148)

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou snahu horší než první film. Travolta předvede taneční kreaci, že by Policajt ze školky zíral, některé dětské "dialogy" jsou správně ujeté, ale to je tak vše. Vadí mi především urputná snaha vytěžit maximum z jedničky beze snahy přijít s nečím novým a někam to celé posunout. Prostě se jen vzala jednička, vše se zrecyklovalo, vynásobilo dvěma a šup s tím před diváka. Jenže směje se člověk opakovanému vtipu a navíc stejně vyprávěnému vtipu? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá, po úspěchu filmu, musí zákonitě následovat jeho pokračování. Tentokrát se nedá říct, že dvojka jde kvalitou dolů. Spíše už není tak originální a jen navazuje na nápad z jedničky. Sice přibylo druhé dítě, ale ani tahle "inovace" film nikam moc neposunula. Sice stále slušná rodinná zábava, ale přesto jdu o hvězdu dolů. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling se podruhé pokusila oživit dvojici John Travolta, Kirstie Alley. Napodruhé ovšem platí, že opakovaný vtip není vtipem, ačkoli se režisérka pokusila přinést nové zápletky. Přichází bratr, James hledá práci a Mikeymu se dostává sestry. A právě komentáře a vzájemné soužití sourozenců je na snímku to nejzábavnější. Jinak totiž autorka nepřišla s ničím novým. Naštěstí výše zmiňovaná dvojice je natolik komediální dvojící, mezi kterou to funguje parádně, že jejich vzájemné herectví je pořád koukatelné a dostatečně zábavné alespoň na těch šestasedmdesát minut. Ne nadarmo se říká, že partnerství je jiné, když spolu dva chodí, ale když mají dítě, které propláče i noci, přebaluje se a přes den je třeba se mu věnovat. A když se k tomu připočte únava z práce. Ovšem ti dva se poznali už v době, kdy Mollie dítě měla. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování filmové série o jedné rodince se podle mě nese asi ve stejném duchu jako film první. Zase je tady dost povedených scének a skvělých hlášek v podání malých děcek, nicméně najdeme tu jedno děcko navíc - Mickeyho malou sestřičku. Nesmím ovšem zapomínat ani na Johna Travoltu, který si v celé sérii vede taky velmi dobře. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V detstve som tento film zbožňoval, ale dnes je pre mňa totálne nepozerateľný. Je mi trápne, už len keď vidím ako Travolta tancuje v škôlke a dáva tak spomenúť na svoju rolu v Pomáde. Bolo to pre neho asi hrozné obdobie, keď hrával v takýchto hovadinách. Našťastie prišiel rok 1994 a jeho nezabudnuteľná úloha Vincenta Vegu v Pulp Ficiton, ktorá mu zachránila kariéru. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • V čase 9:43 schovají děvčata malého Mikeyho (Lorne Sussman/Bruce Willis) pod stůl. Mollyina kolegyně je obutá, pak střih, nemá boty a Mikey ji lechtá, ale když se šéf podívá pod stůl, je opět obutá. (Proste..Jana)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 47,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 120,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 11. června do srpna 1990 v New Yorku (USA) a v Kanadě. (Varan)

Reklama

Reklama