Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dosť husté sklamanie, ale predovšetkým preto, lebo sme všetci videli film s tým, že ho natočil Coppola. Čo tým chcel majster povedať? Svojim skalným fanúšikom ho určite neadresoval. Williams je pre mňa skôr charakterný herec, ako komik a jeho komediálnym výstupom sa snažím vyhýbať Čestnou výnimkou je jeho spolupráca s Columbusom. Tam to ale začína aj končí.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý ma utvrdil v tom, že herca Robbina Williamsa proste nemusím. Moja antipatia vznikla už niekde tu. Film o ničom, ako ostatne každý film, kde hrá hlavnú úlohu. Odhliadnuc od hereckých výkonov, film bol nudný a zbytočne dlhý. Snažil sa pôsobiť melodramaticky ale tu to p. Coppolovi jednoducho nevyšlo. Na môj vkus všetko až príliš silené. Možno s iným hercom, prepracovaným scenárom a kratšou minutážou.... ale to je len na úrovni keby. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad a skvěle zpracované téma.. "Malého" Jacka v podání Robina Williamse miluju a nedokážu si představit, že by jej mohl hrát někdo jiný.. Role střelené a milující matky Diane Lane, chápající milé učitelky Jennifer Lopez a citlivého domácího učitele Billa Cosbyho byly také fajn :-) Možná jsem trošku morbidní, jen mi na konci chyběla nějaká ta "umíračka".. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jack je jedním z filmů, který mám rád už od malička. Je skvěle tragikomicky vyvážený a Robin Williams předvádí, jak je herecky všestranný, Dokonce i Jennifer Lopez mě v tomto snímku přesvědčila, že umí hrát. Třešničkou na dortu tu je, ať je jeho minulost jakákoliv, Bill Cosby, který je za všech okolností výborný komik a hlavně herec. Je jen škoda, že tento názor nesdílí i ostatní, protože tento film by si zasloužil mnohem lepší hodnocení. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv popis filmu svádí k zařazení filmu do střední věkové kategorie, není tomu tak. Jsou zde zřetelné sexuální narážky, ať už kolem dění hlavního představitele tak okolo většiny ostatních. Scéna, kde desetiletého Jacka balí matka jeho kamaráda je nechutná. Díky bohu za její krátkou stopáž. Takže se nenechte zmást popisem filmu a na film se koukněte. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Ve třídě řekne Jack (Robin Williams), že se narodil 12. září, ale v den kdy se narodil, byli jeho rodiče na Halloweenské párty (Halloween se slaví 31. října). (Chevees)
  • Niečo podobé ako Jackova choroba (4x rýchlejšie starnutie) existuje aj v skutočnosti: Wernerov syndróm. (rador)

Reklama

Reklama