Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Shit 

všechny recenze uživatele

Krutá jízda v čele s nehorázně drsným Jonem Voightem a zřejmě v životní formě hrajícím Ericem Robertsem. Když sem tak tady na něj koukal, tak se člověk jenom diví, jak moh pak točit takový sračky. Samotnej příběh je dost jednoduchej, ale za to dokonale napínavej a strhující a hudba naprosto skvělá a všechno to ještě podporujou výborný zvukový efekty. Tuhle adrenalinem nabitou spanílou jízdu sem si fakt užil, nicméně až úplnej konec, kdy příběh nabere neskutečný obrátky, mě dokázal přesvědčit, že si to 5* zaslouží. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Splašený vlak jsem viděl už několikrát a když jde film zrovna v televizi, tak se rád podívám znovu. Zejména úvodní část z vězení se mi hodně líbí. Řek bych, že tohle je ten případ filmu, kterej za těch téměř 40 let od natočení na ty 4 hvězdy tak nějak dozrál. Škoda snad akorát trochu divnýho konce a na můj vkus moc jednoduchýho útěku z vězení. Překvapil Eric Roberts, kterej tady ze sebe asi vypotil životní výkon. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý analógový drsný chlapský film. Už úvod v base a následný útek z nej má parádnu atmosféru. Drsnými xichtami a to aj skutočných exväzňov (Bunker, debutujúci Trejo) sa to tu len hemží. Filmu ale dominuje za žiadnu cenu nezlomný Jon Voight, ktorý síce po rokoch na samotke už nemá ďaleko k divej zveri, ale stále si udržiava určitú ľudskosť. Parťákom proti Voightovej vôli tu je ešte neskutočne snaživý a skvelý Roberts v tej jeho vtedajšej škatuľke, keď balancoval medzi frajerom a zbabelcom. No a ako bonbónik, aby to nebola čisto pánska jazda tu je dobrosrdečná Rebecca De Mornayová, ktorá v zlomovej chvíli dokáže vzbudiť medzi drsnými chlapmi trochu emócii. Čo sa týka akcie, tak tu je len jedna menšia zrážka dvoch vlakov (ale stále je to stokrát pôsobivejšie ako digivýbuchy galalxií), ale napriek tomu si film po celý čas udržuje napínavú atmosféru a spolu s postavami cítite na každom kroku nebezpečie a strašnú zimu. Finále je riadne horkosladké. Voightov hrdina našiel svoje vykúpenie a pomstu zároveň. Proste starý dobrý film pre chlapov. 8/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická osmdesátková jízda, jak ji mám rád. Syrové, mrazivé, neutěšené. Chladný, odevzdaný se osudu, a přesto bojující Voight a v holportu s ním Roberts, co je na zabití. Protřelost životem versus naivita mládí. Boxerský ring a potyčka okolo, kdy dojde i na střeva ven. Vynikající kamera doprovázená působivou hudbou sviští společně s vlakem vražednou rychlostí 130 km za hodinu. Bílé pláně, hory, tunely. Naháněčka vrtulníkem nepostrádala adrenalin. Nefanděte zločincům, když ředitel věznice je megablb. Úplně jsem cítil ten ledem pokrytý povrch lokomotivy, když po něm odsouzenci střídavě šplhali. I po letech, bez omračujících počítačových efektů, výborná podívaná. Jeden by nevěřil, co se všechno dá vymyslet s rozjetým vlakem a zoufalým triem na palubě. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že tenkrát v televizi to byla pecka. S odstupem času a čerstvou projekcí téměř 30ti letého filmu už Runaway train nepůsobí tak osudově a dramaticky jako tenkrát, ale i tak má své nesporné kvality, a to především v námětu. Bohužel zrychlené záběry akčních scén už dnes působí poněkud vtipným dojmem, stejně jako třeba způsob samotného útěku z vězení. Z pohledu scénáře by určitě neškodilo přidání více krizových momentů a zápletek jak na trati, tak mimo ní. Docela rád bych někdy v budoucnu viděl remake. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Citát na konci filmu pochází z Richarda III: "No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore I am no beast." Scénárista Edward Bunker také svůj první román nazval "No Beast So Fierce". (džanik)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)
  • Pilot vrtulníku, Richard Holley, zahynul během natáčení při letecké nehodě a film je věnován jeho památce. (džanik)

Reklama

Reklama