Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kultovka, dnes ale podľa mňa vtip. Tie spomalené zábery na mimiku, výkopy, natiahnuté laby, hlavne posledný súboj je ako tá videohra, čo tam hrali. Slávny kopačkár sa zapísal ako legenda, ale dnes by sa kvôli tomu filmu na bojové športy prihlásil len posadnutý vlkolakom, alebo neviem, čo to bol za Van Dammov rev v závere. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

No já nevím, za co bych tu hvězdičku dal...na vlně nostalgie v tomto případě nejedu, a i kdybych chtěl ohodnotit Van Dammeovu herecko-anatomickou invenci, skončím stejně zase jen u jeho tělesných dispozic, protože nic jiného, cokoliv byť jen minimálně herecky kreativního nenabízí. Choreografie bojových scén k smíchu, scénář prostinký jak zápletka Pařezové chaloupky. Tak možná z nostalgie za ty dispozice... ale to bych nesměl mít zapnutý zvuk! Sakra, slyšeli jste tu příšernou hudbu?! Jestli to mělo soundtrack, tak je to ten nejhorší filmový všech dob...kam se hrabe Michal David...:-( ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrostl a film se mi měnil před očima. Kde jsou ty časy, kdy jsem doma na VHSce s občasným českým dabingem prožíval příběh Franka Duxe a jeho cestu za vítězstvím? Kdy existovala nekompromisně sestříhaná, cenzurovaná verze filmu a kdy jsem slýchával "Kein dim mak"? Dnes už slýchávám jasně a zřetelně "Tohle není dim mak". Film je ve svém oboru hodně nadprůměrná záležitost, poctivé zpracování bojových scén (které musely hodně bolet) a nepochybně vrcholná Jeanova role. Nebýt jednoduchého scénáře, pochopitelně mimo Kumite, a nebýt směšného poskakování, jinak silně charismatického, Chong Lia, dal bych snad plný počet. Tohle je ještě z dob, kdy se do filmu dávalo poctivé úsilí něco ztvárnit, zobrazit, převyprávět. Výborný a autentický příběh Franka Duxe rozhodně zaslouží respekt. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kumite je nelegálny turnaj bojových umení pod záštitou Hong Kongskej mafie. Koná sa raz za päť rokov. Počas troch dní ostrých, tvrdých, plne kontaktných súbojov sa rozhodne kto sa stane novým šampionom. O tento titul sa pokúsi aj mladý Američan Frank Dux. "Krvavý šport" je klasika medzi nenáročnými, béčkovými fight-movie. Dejová, dramatická, ale aj herecká stránka filmu je zanedbateľná. Ide hlavne o choreografie jednotlivých súbojov. Tie sú celkom podarené. Najmä keď hlavnú úlohu stvárnil Jean-Claude Van Damme. Týmto snímkom naplno odštartoval svoju hollywoodsku kariéru. *** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poprve me to moc nebralo, ale podruhy uz jsem si film docela uzil. Mladej nabusenej Van Damme bez boule, rychlej uvod a trenink a sup, sme v Hong Kongu a je to jen sled bitek. Je fakt, ze natoceny nejsou nic moc, choreografie misty taky pokulhava a nektery souboje jsou zbytecne sestrihany a mistama pak kuli tomu i lehce smesny, ale da se to docela pochopit, protoze co se prostoru sebere ostatnim bojovnikum, tolik ho dostane Van Damme. Zaporak je taky dostatecnej, hudba nenastve a pribeh je presne takovej, jakej byste od tohohle druhu filmu cekali, takze ve vysledku naprosta spokojenost. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění. (lundgren86)
  • V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není. (Armin82)
  • Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy. (Armin82)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama