Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film o prosté ženě, která raději než "svátost manželskou" zvolila svobodu, kterou teď máme všechny ženy(více méně) působí velice revolučně a zvučně tak se mi hodně líbil. Bylo tam něco málo z historie Itálie. Časy se mění a sama Veronika se vmísila do časů nezdaru kdy se nevyplácí říct naplno svůj názor ale přesto neustoupila a nesklopila uši a šla si tvrdě za svým. Takové jsou podle mě pravé hrdinky, které si zaslouží obdiv! A musím dodat, že v tomto snímku byla Catherine McCormack okouzlivá, Rufus Sewell byl překvapivě skvělý i když ho jinak nemám v lásce a také Naomi Watts si zahrála malou ustrašenou šedou myšku ale vyšplhala se do hvězdných výšin. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Kdo libuje si ve verších, do Benátek ať zamíří, zde celý večer prohýří a s pannou krásnou tak, až přechází mu zrak do lože pak zamíří. Zde vrtochy a slunce smutku dává vale a co zde není věru malé toť rozkoš jen. Však nemohu si pomoci a cukru mnoho nesnesu tak Benátkám a Kateřině dám tři hvězdy v korpusu... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nevím kde začít. Nesmysl, vím. Fantastická výprava a dokonalé kostýmy se daly očekávat, ale to co předvádí Catherine McCormack je prostě úchvatné. Ve Statečném srdci okouzlila Mela Gibsona natolik, že jí dal roli své životní lásky (té první z nich). A já si říkal proč? Čím ho uhranula? A tady je vysvětlení. Stejně jako uhranula jej, uhranala i celé "Nebezpečně krásné" Benátky. A divák tomu příběhu bude věřit... Větší reklamu její výkon nepotřebuje. V jejím stínu tak trošku nezaslouženě zůstávají dva pánové, Rufus Sewell a Oliver Platt, kteří zaslouží také absolutorium. Ostatně, stejně jako hudba. Od insrumentálních oslavných melodií po skromné zamilované melodie hrané na dvě kytarové struny. Příjemné překvapení z jednoho z vrcholných období bohémských Benátek. Vřele doporučuji. [srpen 2006] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno