Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

numi 

všechny recenze uživatele

Nevím kde začít. Nesmysl, vím. Fantastická výprava a dokonalé kostýmy se daly očekávat, ale to co předvádí Catherine McCormack je prostě úchvatné. Ve Statečném srdci okouzlila Mela Gibsona natolik, že jí dal roli své životní lásky (té první z nich). A já si říkal proč? Čím ho uhranula? A tady je vysvětlení. Stejně jako uhranula jej, uhranala i celé "Nebezpečně krásné" Benátky. A divák tomu příběhu bude věřit... Větší reklamu její výkon nepotřebuje. V jejím stínu tak trošku nezaslouženě zůstávají dva pánové, Rufus Sewell a Oliver Platt, kteří zaslouží také absolutorium. Ostatně, stejně jako hudba. Od insrumentálních oslavných melodií po skromné zamilované melodie hrané na dvě kytarové struny. Příjemné překvapení z jednoho z vrcholných období bohémských Benátek. Vřele doporučuji. [srpen 2006] ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dufal som, ze to bude podobne komedialne ladene ako Casanova s Ledgerom. Ale ono je to romanticko zivotopisny film jednej kurv... ehm kurtizany, ktory sa berie dost vazne. V prvej polovici sa nonstop recituju basnicky a medzitim sa jebe a v druhej sa to trochu zdramatizuje sudom, kedze ju cirkev obvini z carodejnictva. Ten sud je riadne vtipny a skonci sa tym, ze sa vsetci kokoti postavia. Tym nahodou nemyslim ich pera ale proste ti ojebani chlapi sa postavia na jej podporu a k dokonalej trapnosti mi chybal uz len hromadny potlesk. Mal som pocit jak keby sudili nejaku sväticu typu Johanky z Arcu. Proste mi to vôbec nesadlo. Mozno aj kvôli postavam, ktore mi boli prakticky komplet nesympaticke az som mal chut fandit cirkvi, co sa mi stava malokedy. 4/10. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama