Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Dárius 

všechny recenze uživatele

Tento nádherný snímek by si měly shédnout všechny ženy které jsou v manželství"Hlava rodiny".Určitě jim nezdravě stoupne sebevědomí ještě víc.Exceluje tu Catherine Mc Cormack-tak dobře známá ze "Statečného srdce".A ta krásná hudba to jen doplnuje.Ještě jeden film by oslovil "ženy-putky" a to "Gejša". ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Kdo libuje si ve verších, do Benátek ať zamíří, zde celý večer prohýří a s pannou krásnou tak, až přechází mu zrak do lože pak zamíří. Zde vrtochy a slunce smutku dává vale a co zde není věru malé toť rozkoš jen. Však nemohu si pomoci a cukru mnoho nesnesu tak Benátkám a Kateřině dám tři hvězdy v korpusu... ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Naprosto náhodou jsem v nočních (jak jinak) hodinách shlédl překvapivě kvalitní film o životě v Benátkách v 16. století. Vše se točí kolem krásné kurtizány, která dokáže svou krásu využívat nejen ve svůj prospěch. Bohužel svatá inkvizice přičte jejímu řemeslu morovou ránu a Benátky musí ukázat, jak na tom je morálka vysoce postavených senátorů. Pro mě naprosto neznámá Catherine McCormack je v hlavní roli naprosto úchvatná a Rufusu Sewellovi i kladná role sedne :) Možná to není úplně plné hodnocení, ale tak 90%. ()

levente 

všechny recenze uživatele

Pěkný historický film s perfektními exteriéry, zvláště pak s těmi, které ztělesňuje McCormack. Konec mě přišel drobet příliš americkký, pomalé vstávání, hledání cti, velkohubost, ale do té doby jsem se díval a byl přinejmenším nadšený. Horší je také překlad veršů, který je nebetyčně zkostrbatělý, až to vypadá, že Veronice bylo patnáct, když to skládala. radost starost, noc přijde mi na pomoc. Ale jinak bych to dopororučil.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama