Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása Catherine McCormack sa mi síce nepáčila tak veľmi ako v Statočnom srdci, ale stále mala tej krásy a šarmu na rozdávanie. Všetky scény s ňou a Rufusom Sewellom boli jedna veľká lahôdka. Myslím, že ide o celkom pekné romantické spracovanie životného príbehu tejto slávnej benátskej kurtizány. 70/100 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vlastně s tím filmem nemám žádný problém. Historický snímek o možnosti žen v Benátsku 16.století. Buď máte majetek a můžete se vdát nebo můžete jít do kláštera a nebo! se můžete stát kurtizánou. Ty ovšem mají přístup všude i do knihoven!!! na rozdíl od vznešených dam. Ty mají pouze jedinou možnost a to dobře se vdát a starat se o svého muže a děti toť vše. Příběh kurtizány Veroniky Franco nám ukáže, že díky své profesi si může uchovat svou podstatu a to milovat jednoho muže. A od toho se odvíjí celý děj, který je zajímavý a má velmi silný konec. Za mě 85% ()

Reklama

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejstarší řemeslo mezi krásou Benátek. Film, který téměř u každé ženy musí vzbudit myšlenku,"Co bych já dělala". Rufus je ve své roli tak okouzlující a naprosto "k sežrání" avšak filmařům se povedlo zachytit klasickou společnost a především muže té doby. "Já jsem muž, to že mám manželku a milenku je normální, ale pro ně já musím být ten jediný muž." Musím se přiznat že mi chvílemi bylo jeho manželky i líto. Nu což, film romantický, erotický ale to je asi vše. Napětí a dramat se moc nedočkáte. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama