Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Celkom nerozumiem tým extrémne kritickým hodnoteniam všade naokolo - nevravím, že Hudson Hawk je nejaký míľnik svetovej kinematografie, ale minimálne do kategórie "priemerný" sa určite s prehľadom pomestí. Nenásilná zábava podporená sympatickým hereckým ansámblom a najmä zaujímavým dejom, ktorý nás zavedie na rozmanité exotické miesta - ak toto nestačí ani na tie tri hviezdičky, tak potom skutočne neviem. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pojmout akční zlodějinu jako komedii není špatný nápad, přesto jsem měl v roce 1991 s výsledkem problém. A čas na tom kupodivu nic nezměnil. I tentokrát mě to přes skvěle "odlehčeného" Willise a řadu povedených vtípků (třeba Mona Lisa nebo bezpečnostní kamery) dlouho nebavilo. Postupně se to sice začalo rozjíždět, přibývat gagů i scén, které byly skvělé až geniální (třeba ochromující šipky), jenže to už bylo pozdě, aby se výsledný dojem vrátil do plusu. Zejména, když to dějově bylo stále takové vlažně nijaké, režisérsky bezradné a ještě do toho Andie pištěla delfínštinou. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbost, ale obsahuje hromadu vtipných scén - taková hodně odlehčená zábava..sice to nebylo natolik dobrý, že bych vyloženě toužila se na to podívat znovu, ale vyloženě ztráta času to taky nebyla, tudíž dávám pěkné tři hvězdičky:-) A to závěrečný cappuccino jsem Hawkovi opravdu přála:-D ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Bruce Willis šlápl hodně vedle. Hawka bych zařadil vedle snímků typu Wild wild west. Hodně ujetá záležitost se stylem humoru, který mi zrovna nesedl (hlavně ta dvojice megaúchylných záporáků mi lezla na nervy od první minuty co se objevila), ani Bruce nemá víceméně co hrát. Pár celkem dobrých vtípků střídá spousta trapných. Projekt, u něhož jakoby tvůrci nevěděli co vlastně chtěli natočit a který po zásluze komerčně propadl. Promiň Bruci :-) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zloduši ve stylu Jamese Bonda jsou možná až přehnané a monotónní kreatury, výraznější děj to nemá, ale na druhou stranu cartoonovské gagy či nějaký ten soulový zpěv při akci mi nevadí - naopak, má to styl. Satira není top notch, ale dostatečně přijatelně inteligentní a tím pádem silná stránka filmu. Hvězda Bruce Willise v raných letech a ve formě. Dokážu pochopit, co od toho diváci čekali a proč to byla taková finanční katastrofa, ale za mě palce nahoru. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)
  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)

Reklama

Reklama