Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

To jsem si pošmákl. Válečné téma, skvělí herci a perfektní zpracování, a to hlavně kamera, kde nechybí zpomalovačky, oblety a ani akční vychytávky v podobě ruční kamery. Ano, je to film o opěvování osamoceného amerického hrdiny uprostřed bitevního pole, patriotismus tam taky je, klišé na konci taky, ale mě se to prostě líbilo a výborně jsem se bavil. A o to jde. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku filmu mi to bolo trosku zdlhave, ale dramaticke akcie, vynikajuca kamera a strihy sa po chvili poriadne rozbehli. Koniec filmu pri prestrelke bol trochu prehnany, ale film ma bez problemov vtiahol do napinaveho deja. ________ Owen Wilson - (Chris Burnett) +++ Gene Hackman - (Admiral Leslie McMahon Reigart) +++ Gabriel Macht - (Stackhouse) +++ Olek Krupa - (Miroslav Lokar) +++ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Na projekci filmu jsem byl pozván některými přáteli, kteří to strašně moc chtěli vidět. Ale já byl skeptický. Owen Wilson jako akční hrdina??? OK, více jsem se zmýlit nemohl. Film je velmi dobře uvařen a Owen Wilson hrál prostě náramně. Akce byla většinou realistická, let výborně zpracován a scénář zajímavý. V době, kdy jsme zahlcováni americkými válečnými snímky z Vietnamu či druhé světové války je Za Nepřátelskou Linií osvěžující závan větru, který konečně ukazuje i jiné než americké militantní složky. V kině jsem seděl v první řadě hned u dveří a přesto jsem odcházel nadšen. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice film vyuzije celou skalu klise, ale i tak se jedna o perfektne zabavnej akcnak. Pribeh je vicemene dostatecnej, nedava moc prostoru pro kecy, ale pro akci a i kdyz je to spis o tom, ze Wilson zdrha, misto aby se nekde branil se samopalem, tak je to paradni jizda. Navic je celej film natocenej celkem realisticky a syrove, ale zaroven nechybi ruzny cool kamerovy vychytavky a to, ze se jedna z casti vlastne o valecnej film, je taky prijemny osvezeni. No a co se tyce samotnyho Wilsona, on se na akcni borce diky svymu vtipnymu xichtu fakt moc nehodi, ale tohle zvladnul dobre. Celkove paradni zabava od zacatku do konce. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. (Terva)
  • Sasha (Vladimir Maškov) má na sebe tetovanie z väzenia Gornji Vakuf. Počas vojny to bolo jedno z úplne prvých zasiahnutých miest. (Real Tom Hardy)
  • Američania dali na vlastné náklady upraviť lesnú cestu k miestu natáčania scény s anjelom, aby sa na miesto dostala ťažká technika. (andykovac)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama