Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád Jessicu Biel a Jamie Foxxe. Josh Lucas mi nevadí a po tomhle filmu mi vadit nezačal. Roba Cohena jsem svým způsobem měl vždycky rád taky, Jasně "Rychle a Zběsile" nebo "xXx" byli megapřehnaný, ale akce byla cool a celkově se to tak ňák dalo. Jenže "Stealth" to je jiný kafe. Rob se snaží a ty bitky jsou někdy fakt nabušený a i ty herci se docela snažej, jenže lepší scénář by napsala i čokokobliha. Fakt ubohost. Miloval jsem Knight Ridera i Johnnyho 5, ale mluvící-živý letadlo? Když ten trapnej vědec u monitoru heurékózně začne řvát "on cítí," tak jsem se začal smát jen proto abych nemusel brečet. Neříkám, že je to uplně nudný ale 2 hodiny jsou moc a basta. Přiznávám ale, že kdyby mi bylo 12 let dal bych 100% hodnocení. Jenže ten věk už je dávno pryč, a tak to ani Jessica Biel v bikinách nezachrání. A to je co říct. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost už jsem dlouho neviděl. V průběhu filmu jsem pouze snižoval hodnocení, až jsem klesl na 2*. Pokud by se jednalo o čisté béčko, byla by to zábava, ale tenhle film si hraje na áčkovou produkci a prostě na to nemá. Chatrný děj, mizerné výkony (ani té holce, ani těm klukům jsem neuvěřil, že se jedná o profi piloty, bez milosti likvidující teroristy), grafika místy připomínající 8-bitové videohry (průlety nad údolími), neuvěřitelně neuvěřitelná finální zápletka. Hlavní hrdinka se prostřílí přes ozbrojené korejce a "Plechoun" se obětuje. Nejlepší scéna je v okamžiku, kdy se piloti snaží EDIho přemluvit, aby poslechl jejich rozkazy. Kdyby tuhle zápletku rozvinuly, mohla by to být i zábava. Stroj, který se zblázní a poslouchá sám sebe je vždy dobré téma. Takhle se jednalo o čistokrevnou nudu, bez nápadu s naprosto otřesným příběhěm. Nikdy více! A nepomohlo tomu ani to, že jsem si k tomu dal 4 piva. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +efektní podívaná, příjemní herci, dobrá hudba i akce -mohlo být ještě více dramatičtější, bohatší děj, klidně i delší, uteklo to nějak rychle/// Pohádka určená přímo pro mě. Tohle já prostě žeru. Škoda, že to nemělo větší úspěch a že to u nás neběželo v kinech, klidně bych si totiž dal i nášup. A škoda že ten Plecháč není ukecanější, alespoň český dabing působí hodně ospale. Jinak ale nemám výhrad. Jessica Biel je kočka a vůbec je to celý hezký a akční výplach./// Celkem 82%/// ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik veľkých a rýchlych strojov a v prvom rade stíhačiek a preto ma tento nabušený trailer dokonale navnadil. Neuveriteľné očakávanie sa síce po pozretí filmu stratilo. Bohužial bol dej slabý a prázdny, scenáristi tomu moc nedali čo je veľká škoda, keď už mali v repertoári mená ako Jamie Foxx, Lucas Black alebo Jessicu Biel. Našťastie tu boli skvelé akčné scény, pri ktorých som skoro nedýchal. Stíhačky pôsobili dokonale, tiež aj nový prototyp stíhačky s umelou inteligenciou. Dizajn skvelý a naozaj som bol ohúrený. Scény vo vzduchu boli dychberúce a plné výborných efektov. Keď už kvôli ničomu, tak aspoň kvôli tej akcii by sa aj oplatilo ísť do kina, na veľkom plátne s kvalitným zvukom by film pôsobil až monštrózne ( myslím spomínané scény ). 135 miliónový rozpočet je v týchto scénach vidieť v každej sekunde, no bohužiaľ film neprilákal toľko ľudí, ako by si zaslúžil. Naozaj škoda toho premárneného scenára. Pre mňa je to, ale o niečo lepšie. 68% ()

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

Nesoulad invenčních triků a děravého scénáře je až příliš křiklavý. Politické exkurzy ukazují na chatrné scénáristovo i režisérovo vzdělání a legalizace státního terorismu, kterou podávají doslova na talíři, je nejen trapná (to se vyjadřuji velmi jemně). Závěr v korejské hraniční zóně, v níž panuje šesté desetiletí válečný stav, překonává všechno. Letadlo-hrdina tady ještě nebylo (taková hloupost se neobjevila dokonce ani v pokleslé sovětské fantastice brežněvovské éry). Chybí maličkost: z nebes sestupující Ježíš Kristus, doprovázený dušemi Buffalo Billa a Sedícího býka, případně i Martina Luthera Kinga, který žehná páru, jenž se právě našel, protože láska je dvojka, která je prvočíslem, jak říká hrdina. Co není teď, může být příště. Režiséru Cohenovi blahopřeji k ustavení nové kategorie déčkových filmů. Opravdu si to zaslouží. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Letadlové lodě ve filmu jsou USS Carl Vinson a USS Abraham Lincoln. (ČSFD)
  • Tento snímek byl pořízen s podporou amerického námořnictva, a byl to první film s fiktivními bojovými letadly na skutečné letadlové lodi. (ČSFD)
  • O napsání písní k filmu byla požádána rocková kapela Incubus. (ČSFD)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama