Reklama

Reklama

Old Boy

  • Jižní Korea Oldeuboi (více)
Trailer 4

Únos Dae-sua se odehraje rovnou před jeho domem, kde dosud poklidně žil se svou rodinou. Kdesi v podivném domácím vězení se dozví z televize, že jeho žena byla mezitím brutálně zavražděna a on že je z vraždy podezírán. V tmavé místnosti stráví patnáct let, než se jednoho dne stejně nečekaně probudí na svobodě. Od té chvíle se upne na pomstu neznámému vězniteli. S pomocí mladé Mido jej najde, jenže dotyčný muž ho postupně usvědčí z dávné viny. Spletité drama je plné napětí a tajemnosti, ale podle slov režiséra je především úvahou o pomstě a o touze, kterou každý zažije, ale málokdo uskuteční, protože společnost ji zatracuje jakožto negativní a zkázonosnou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (830)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale přišlo mi to zbytečně moc násilnické, průhledné (když se potkali ti dva v baru a ona mu řekla, že jí někoho připomíná, první, co mě napadlo bylo to, co se chlapec dozvěděl na konci z alba) a trochu vaření z vody. Jo, natáčení asi nebyl med, a ačkoliv z toho filmu něco je, není to nic světoborného, pro mě je to průměrný snímek. V podstatě ani nevím, co bych na něm měla obdivovat nebo co se mi na něm opravdu líbilo. Škoda, docela dost jsem se těšila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Směj se a celý svět se bude smát s tebou. Plakej a budeš plakat sám…. Divný příběh odehrávající se ve špinavém, nevábném prostředí s podivnými lidmi, tvářící se, že vydává nějakou zvláštní poetiku. Jako by se nám snažil ,,podpráhově“ vnutit otázku, zda člověk může v realitě použít to, na co se 15 let připravoval. A tak jen zírám a čekám, jestli občasná (ale dobrá) akce bude mít nějakou smysluplnou pointu. A až díky ní, dostává tento zvláštní film sílu, která mne sice emočně nevyčerpává, ale donutí mne napsat, že ačkoliv je to kravina, tak skvěle zahraná a sugestivní. Jen nevím, jestli horší 4* a to co jsem napsal, dokáží dát odpovědět na to, jestli Dae-su hledal pomstu nebo pravdu, nebo alespoň na takovou trivialitu, jestli má smysl TO vidět. PŘÍBĚH**** HUMOR 0 AKCE*** NAPĚTÍ **** ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 V krátkodobom rozčarovaní som chcel dať smutné tri hviezdičky, ale až také prísne zaobchádzanie si Old Boy určite nezaslúži - snaha o originalitu, aj keď neraz samoúčelná, z neho vyteká prúdom a to je vlastnosť, ktorú si treba v dobách, keď kinám vládnu Lovci pokladov a Sahara, vážiť. Celému filmu tak podkopáva nohy hlavne márne scenáristické snaženie urobiť z jednoduchého príbehu niečo väčšie a hlbšie, čo má však za následok jedine to, že silná a rafinovaná pointa sa stráca v spleti flashbackov a vedľajších dejových línii. Škoda, priamočiarejší postup by bol podľa mňa oveľa vhodnejší a jeho tvrdosť by si z ničím nezadala s frontálnym úderom kladivka do hlavy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel to nebylo, tak dobrý jak jsem doufal, možná jsem od toho příliš očekával, hlavně díky chvále, která se s timhle filmem nese, jenže mě to prostě nepřišlo až zas tak dobrý. Teď s odstupem času sice musim uznat, že dějově to je výborný a typická korejská brutalita nemá chybu, ale stejně mě to nedokázalo moc vtáhnout do děje a možná proto jsem si to nedokázal patřičně vychutnat. Ale i tak to je hodně nadprůměrný a fanoušci korejských filmů by si to neměli nechat ujít ()

Galerie (57)

Zajímavosti (19)

  • Quentin Tarantino o snímku prohlásil: "Ten film je tarantinovštější, než cokoliv, co jsem kdy natočil já sám." (cubajz)
  • Choi Min Sik je budhista a musel po snězení chobotnic modlit. (don corleone)
  • Stejně tak bylo spontánní bušení hlavou Dae-su Oha, aby zastavil Mi-do ve čtení jeho diáře. (don corleone)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

21.12.2011

Starořecká řežba 300: Battle of Artemisia nedávno přišla o hlavního představitele, když Joel Edgerton odmítl hrát athénského generála Themistokla, který velel řecké flotile v námořní bitvě u mysu… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Spike Lee chce pracovat s kladivem

Spike Lee chce pracovat s kladivem

08.07.2011

Remake korejského kultu Oldboy patří v žebříčku nejzbytečnějších hollywoodských projektů na medailové pozice. Bylo tomu tak už v době, kdy měl hlavní roli v režii Justina Lina hrát Nicolas Cage.… (více)

Reklama

Reklama