Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Irvin Fletcher připravuje v převleku za dealera reportáž o distribuci drog. Jednoho dne ho na pláži osloví neznámý dobře vyhlížející mladý muž Alan Stanwyk, zaveze ho do své luxusní rezidence a nabídne mu neobvyklý obchod. Chce, aby ho Fletch zastřelil, a nabízí mu za to 50 tisíc dolarů. Důvodem je, že Stanwyk má nevyléčitelnou rakovinu, a kdyby se zastřelil sám, přišla by jeho žena o vysokou životní pojistku. Fletch souhlasí, ne snad proto, že by měl v úmyslu muže opravdu zabít, ale zajímá ho, co je za tím vším skryto. Nedá mu příliš práce zjistit, že Stanwyk je absolutně zdravý, že je zapleten do obchodu s drogami a je bigamista. Zbývá odhalit, jakou roli v tom všem hraje drahý pozemek v Utahu, kdo je Stanwykovým komplicem v obchodu s drogami a co se vlastně ve skutečnosti skrývá za jeho nabídkou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Typický Chevy Chase, u kterého si odpočinete, i když to zase není taková za břicho se popadající komedie. Na komedii to má lepší zápletku, ale zároveň spoustu dobrých dialogů. Soundtrack jsou osmdesátky v plný síle. Slabší čtyři, protože tenhle styl mám rád. -"Why are you doing this, Mr. Fletch?" -"I like men. I like to be manhandled. I like you." ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Až na pár vtipných scén (honička v autě) je to slabý průměr. Děj je nezajímavý až tak, že jsem skoro nepochopil o co tam vlastně šlo. Od dvou hvězdičkového hodnocení to zachraňuje jen pěkně osmdesátkové L.A. a dobrý osmdesátkový soundtrack. A to je asi tak to jediné, co si z filmu budu pamatovat. 3-* ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

investigativni novinar irwin m. fletcher sleduje obchod s drogami. mezitim ho bohaty manazer pozada o to, aby ho zabil. ma totiz nador na mozku a nechce zemrit bez toho, aniz by jeho manzelka dostala pojistku. fletchovi, jak si necha irwin rikat, se nabidka nepozdava a zacne sledovat a “vysetrovat” i manazera. nakonec se ukaze, ze nic neni takove, jak se zda… — chevy chase je genius. on se ani nemusi snazit byt vtipny. miluju jeho charisma (a celkem tady vypada i sexy)! — uzasne hlasky, postavy (uf, nekolikrat jsem se bala o fletchuv zivot) a akcni pribeh. nevedela jsem do ceho jdu, ale prijemne me to prekvapilo. || - “𝚈𝚘𝚞'𝚛𝚎 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚛𝚎𝚌𝚘𝚛𝚍𝚜 𝚛𝚘𝚘𝚖.” - “𝚃𝚑𝚎 𝚛𝚎𝚌𝚘𝚛𝚍𝚜 𝚛𝚘𝚘𝚖? 𝙾𝚑, 𝚝𝚑𝚎𝚗 𝙸'𝚖 𝚏𝚒𝚗𝚎.” - “𝙲𝚊𝚗 𝙸 𝚐𝚎𝚝 𝚢𝚘𝚞 𝚜𝚘𝚖𝚎𝚝𝚑𝚒𝚗𝚐?” - “𝚈𝚎𝚊𝚑, 𝚍𝚘 𝚢𝚘𝚞 𝚑𝚊𝚟𝚎 𝚝𝚑𝚎 𝙱𝚎𝚊𝚝𝚕𝚎𝚜' 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝙰𝚕𝚋𝚞𝚖?” 🎭✍🏻 ()

druhaveta 

všechny recenze uživatele

Oproti knížní předloze je film posunutý více do humoru (především díky převlekům - v knize Fletch všechny svoje aliasy utáhne v džínách a tričku), ale přesto se filmu daří nespadnout do komediálního žánru a zachovat si původní půdorys solidně vystavěné konverzační detektivky se suše hláškujícím hrdinou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat, takže nebudu usedavě oplakávat talent Chevyho Chase, zmarněný ve více či méně slabých filmech. Spíš se podivím, proč právě Fletch mu přinesl takový úspěch. Ano, povedená místa se najdou (v situacích, kdy Fletcher použije nějaký převlek a bizarní pseudonym), pár replik nadějně zadoutná... Ale vzato kolem dokola je to jen typický produkt osmdesátých let: bohorovný novinář-detektiv v džínách a teniskách nedbale spolupracuje s podsvětím, frajírkovsky balí Geenu Davisovou a nám je to vlastně stejně jedno jako jemu. 40 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Chevy Chase v několika rozhovorech řekl, že Fletch je jeho nejoblíbenějším filmem ze všech, ve kterých hrál, protože v něm mohl být sám sebou. Maskérky mu navíc dovolily nechat si falešné zuby, které ve filmu použil jako součást převleku opraváře. Ty pak nosil na veřejnosti, aby ho nepoznávali fanoušci. (DavePave)

Související novinky

Jason Sudeikis novinářem v převleku

Jason Sudeikis novinářem v převleku

12.03.2014

Mezi nejznámější role Chevyho Chase bezesporu patří losangeleský novinář Fletch, jehož proslavila především láska k bizarním převlekům. Komediální legenda si románového hrdinu z pera Gregoryho… (více)

Reklama

Reklama