Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil už jako malému a když jsem si to teď po letech znovu rozhodl pustit v originále, tak se mi to líbí snad ještě víc. Výborné hlášky, černý humor a Raul Julia s Anjelicou Huston jsou snad nejharmoničtější pár na světě. ,,You are a desperate woman consumed by greed and bitterness. We could have been such a friends" 90% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt můžu. Na americkou rodinnou komedii je tu spousta dobrejch fórů, většina černých jak odstín vlasů Anjelicy Huston. Nejlepší role Christiny Ricci ("jsou ty sušenky z pravých mladistvích skautek?"). Některý scény jsou prostě perly (párty, dětská besídka, Věc, stráček Nicknack nebo tak nějak). A po celou dobu člověka nepřepadně ani jednou pocit trapnosti, který u současných komedií místy tolik přebývá. Barry Sonnenfeld jako debutant uspěl na jedničku. Režie je svižná a chytrá. Pokud bych chtěl někoho nasrat, řekl bych že tenhle film si nemá so vyčítat s Burtonovými mástrpísi. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +jednoznačně černý humor, stylizace postav -zápletka, děj/// Nikdy jsem to neviděl. Nebo alespoň ne celé, vždy jen po útržcích. Z nich jsem si pamatoval výtečné 2 malé sourozence (kdo tehdá tušil, kde jednou bude Christina Ricci). A jejich neustále špičkování a naschvály. U nich jsem se bavil i dnes. U ostatních postav už méně a u filmu samotného jsem se moc nebavil. Kdybych to viděl tehdá, asi na to vzpomínam. V současné době mě však film tolik neoslovil. Čekal jsem víc./// Celkem 54%/// ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Ve filmu lze zahlédnout režiséra Barryho Sonnenfelda, a to ve scéně, kde si Gomez (Raul Julia) hraje s vláčky. Ve vlaku sedí Sonnenfeld a v okně je vidět Gomezova velká smějící se tvář, kolem níž vlak projíždí. (Alfréda)
  • Na školním představení učitelka Susan Firkins (Lela Ivey) ukazuje Morticii (Anjelica Huston) nástěnku, na níž děti umístily hrdiny a lidi, které milují. Vedle prezidenta George Bushe a jeho ženy Barbary si jedna žačka vybrala Jane Pauley. Jedná se o televizní moderátorku a spisovatelku, která v roce 2004 veřejně přiznala, že trpí bipolární poruchou. (Robbi)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama