Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, v ktorom môže divák na nejaký zmysluplný dej pokojne zabudnúť. Vyslovene ide len o to zabávať sa na ústrednej dvojici (najmä chlapík bol trieda) a vychutnávať si tak jednotlivé absurdné situácie, ktoré vyplývali z konania týchto postáv. Hlavne návšteva u rodičov nemala chyby, to som išiel skoro do kolien. Smutné, no pritom sa nedalo tomu nezasmiať, skrátka zvláštne, originálne, zaujímavé, podmanivé... A vôbec najlepší bol záver. 85/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na tento můví jsem se chtěl kouknout znovu, protože když ho dávali kdysi v TV, tak jsem u něho usnul. Tak jsem se na něho díval na PC a přibližně ve stejnou dobu jsem u něho usnul taky. To už nemůže být náhoda! Což ale neznamená, že se mi to nelíbilo. Zvláštností bylo to, že nevím, jestli to Vincent Gallo jenom hrál, nebo je takovej psycho normálně, ale pořád všechno opakoval a opakoval a pořád dokola (nedovedu si to představit dabovaný!). A ten jeho ksicht - ten by s ním mohl krájet maso na řízky nebo aspoň brambory na hranolky. Zpívání jeho otce, step-tanec té jeho holky, návštěva strip baru, povaha jeho rodičů, vztah mezi ním a tou unesenou holkou, vztah mezi ním a zpomaleným Goonem a to, jak se vlastně dostal do vězení - to všechno bylo tak prapodivný. Taky bylo dobrý, jak se vždy pomalu objevil obraz z minulosti uprostřed obrazovky. Co z toho všeho plyne? Je to zajímavej kousek, kterej ale není pro každýho. Láme se ve mě napůl divák nezávislýho filmovýho klubu ČT a napůl milovník podivnejch filmů. Nevím, co v tomhle převažuje víc. Asi posuďte sami... PS: líbí se mi komenřát Slarqueho: "Po seznámení s jeho rodiči začne vypadat jako docela normální člověk." ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu málo doceněné dílko, které mi svou náladou hodně připomíná filmy Wese Andersona ( Gallo ale není tak "srdečný" ) Výborně zahraný looser, posedlý absurdní pomstou a obklopený obskurními postavami, které mne svou interakcí neskutečně bavily. Ke konci navíc jedna z mých nejoblíbenějších scén vůbec - "zastavená" procházka záběry, jak to mohlo zkončit - opravdu vynikající. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je podle mě Christina Ricci - Billy Brown má fakt kliku, že tuhle Laylu potkal. Scény, kdy si před jeho rodiči vymýšlí, aby v jejich očích vypadal lépe, nebo focení či stepování v kuželkárně, jsem si fakt vychutnal. Billy se prostě narodil ve špatný den - matka kvůli porodu propásla zápas, kdy její oblíbený klub poprvé a naposledy vyhrál Superbowl, a celý život to Billymu vyčítá. A vypadá to, že on se s tím konečně vyrovnal. Zatím jsem to viděl dvakrát a dvakrát se skvěle bavil. Vincent Gallo je dobře ulítlej a s Christinou tvoří dobrou dvojku, jeho rodiče... to je taky páreček :-). Pak obtloustlej kámoš Guma a Billova školní láska... Tohle je výborný film! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nehodnotí se mi to snadno, protože jsem si na to nebyl stavu udělat jednoznačnej názor. Bylo to dobrý? Nebo to bylo špatný? Fakt celkem tápu. Ale přišlo mi to divný a nereálný, proto se přikláním ke 40ti procentům, a tedy k pouhým dvěma hvězdičkám. Kořínek vypadal jako světák, ale byl to totální mimoň a pobouchanec, což mu ale nezabránilo v tom, aby si obstaral na pomoc krásnou, mladou holku, kterou zaujal tím, že na ni byl hustej, a pak ji ještě dost brutálním způsobem unesl. Přesto mu holka udělala, co mu na očích uviděla..? Seznámila se s jeho ujetejma rodičema, přičemž kořínek byl pořád jak na cracku, holka se do něj ale totálně zcvokla. Jasně, každej to máme jinak, ale tohle jim nebaštím. Takhle to nefunguje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)
  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)

Reklama

Reklama