Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vincenta Gallo jsem žral už v Arizona Dream,teď ho žeru několikanásobně,-jako herce i jako rejžu,jako autora námětu i scénáře.V tomhle filmu není ani slovo navíc. A i Christině protentokrát odpustím ten její studený čumák,za to její stepařský sólíčko na bowlingu.Škoda že se nenašlo víc jiných režisérů,kteří by ji ždímli tak,aby hrála takhle. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej film. Já tyhle zláštní filmy, ve kterých nám chce mladý nezávislý režisér ukázat svoje tvůrčí schopnosti, moc nemusím. Snímek s jednoduchým, čudným dějem, ve kterém dominuje hlavně zoufalec Billy. Z Galla mám pocit, že je přesně takový psychouš, jakým je hlavní hrdina Billy, kterého si sám zahrál. 65% ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu veřejný přiznání své úchylnosti, ale je fér napsat, že jsem již po několikátý v životě a tentokrát obzvlášť cítil určitou míru souznění v Vincentem Gallem. Je téměř nepochybné, že jde o skvělého a invenčního filmaře a přirovnání k Jarmushovi není úplně mimo mísu. Osudová sázka může zprvu vypadat jako samoúčelná a nudná macho masturbace, ale při troše trpělivosti se prokoukáte k velmi křehké a citlivé zpovědi osamoceného dospívajícího muže. Oba dva (Vinc i Christí) hrají bezvadně, ve filmu se nikam nespěchá a spousta slov je nahrazena pohledy a doteky. Až se nebudete příště moci vychcat, zkuste zahodit přetvářku a dejte šanci životu. Postava otce a závěrečná scéna v klubu velmi skvělé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typické americké nezávislé leto na čt2. Loser Vincent Gallo je tak nesympatický, ako je Christina Ricci sladká. Gallo si napísal sám hudbu k filmu a na natáčanie exteriérov použil dom svojich rodičov. Dokázal pre svoj úlet zohnať niekoľko známych hercov. Takže za snahu (jeho výzor dojmy ako inteligencia alebo ctižiadostivosť nevyvoláva) mu zvyšujem hodnotenie, intuitívne vo mne film vyvoláva viac číslovku tri. "Špinavý" nezávislý autorský film. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní sychravá atmosféra, hnusný charakter hlavního hrdiny (vlastně všechny postavy jsou zde více či méně nesympatické), trochu vleklý a jednoduchý, ale přesto poměrně originální//ujetý děj a slušná obrazová stránka s několika opravdu povedenými momenty. Celkově film, který stojí za zhlédnutí - s tím, že ten konec vás buď nasere nebo dojme - záleží na náladě... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)
  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)

Reklama

Reklama