Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl patřil v dětství k mým oblíbeným autorům a jeho kniha Čarodějnice mě naprosto uchvátila. Docela drsný příběh dvou mladých chlapců bojujícím proti nelítostným babiznám, které nenávidí smradlavé děti a chtějí je všechny vymýtit z povrchu zemského byl velice napínavý a přesto si nechával pohádkové rysy. Z filmové adaptace jsem měl docela strach, i když jsem si myslel, že úplně špatně by to dopadnout nemělo, a nemýlil jsem se. Své předloze snímek sice nesahá ani po první řádky, ale přesto se jedná o velice slušnou adaptaci, jejíž největší síla tkví v zachování původní ''světa'', jakou známe z knihy. Jedinou chybu vidím ve ztrátě skvělé hrůzostrašné atmosféry a slabému načrtnutí bezmocnosti, kterou ty děti zažívají. Rozhodně tleskám, i když podobný typ snímků nemám zrovna v lásce. 70% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně speciální film. Jako šestiletý kluk jsem ho viděl a velmi na mě zapůsobil. Maska hlavní čarodějnice vypadá i po 24 letech od premiéry stále výborně /ani se nedivím, že mě to tak tenkrát vyděsilo :) /. Anjelica Huston svou elegancí a přízvukem výtečně baví. Rowan Atkinson sekunduje také zdatně (dobře jsem se zasmál). Ačkoliv je to strašidelná komedie, obsahuje docela dramatické momenty, v nichž není nouze o nenapravitelné traumata ;) . 75%. ()

Reklama

ChamesJames 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych jako dítě vnímal asi jinak, ať už vyprávění příběhu od Lukovi babičky či masky hlavní čarodějnice, protože věřím, že pro děti to bude mít jiný vibe a dokážu si představit, jaké pocity u toho budou mít. Je to čistě film pro děti, i když se u toho budou pravděpodobně bát. Viděl jsem to poprvé až dnes a bohužel z pohledu dospělého diváka musím říct, že mě to moc nevtáhlo, protože to je dějově slabé. 4/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'I přes všechno, co víte o sousedech, se může stát, že vedle vás bydlí čarodějnice, která tráví svůj čas především snahou zabíjet děti.' Jak to tak vypadá, dle začátku tohoto příběhu, ve Velké Británii se zřejmě děti straší čarodějnicemi. U nás v Česku čerty, že? Každopádně tu máme příběh o osiřelém malém chlapci žijící s babičkou, kterak náhodně v sále hotelu narazí na konferenci čarodějnic, kde si vyslechne, jak chce vládnoucí čarodějnice zničit nenáviděné děti. A tak se s vervou sobě vlastní pustí do boje proti nim. A nezastaví ho ani fakt, že je proměněn v myš. Fantasy rodinná pohádka tkvící se televizní obyčejností, tudíž i nulovým napětím a vůbec nějakou atmosférou, může někomu stačit, ale obzvlášť na dnešní dobu leckoho spíše neoslní. Režisér Nicolas Roeg vcelku výrazně znázornil zlo a násilí, což někteří řodiče mohou považovat za neakceptovatelné právě s ohledem menší děti. Ne, tenhle film je pro děti starší. Masky jsou docela zajímavě zpracované, ale v televizní optice bohužel ztrácejí svůj um. Vizuální podoba je prostě taková jaká je. Nic moc. Zub času tedy tento snímek čím dál tím více nemilosrdně ohlodává, čímž ztrácí přitažlivost a své fantasy pohádkové kouzlo. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Práve som rozmýšľala, že napíšem, že ide o film pre deti, ale radšej to neurobím. Čarodejnice majú niektoré znaky detského filmu, či dokonca rozprávky, ale zároveň vám z ich strašidelnej atmosféry môže behať mráz po chrbte. Menším deťom by som ho určite nepustila, ale dospelý, ktorý má dosť fantázie, si ho užije. A keď uvidíte Anjelicu Huston ako hlavnú čarodejnicu, pochopíte, prečo dostala onedlho rolu Morticie - aj keď ide o odlišné postavy, Anjelica má proste tú iskru mágie v oku ;-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován Akademií science fiction, fantasy a hororu na pět cen Saturn, a to na cenu za nejlepší ženský herecký výkon, nejlepší make-up, nejlepší hudbu, nejlepšího nejmladšího herec a nejlepší herečku ve vedlejší roli. Neproměnil však ani jednu. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo mj. v norském Bergenu. The Headland Hotel, kde probíhala hlavní část natáčení, se nachází v Newquay v hrabství Cornwall, a zbytek scén se točilo v anglických Bray Studios. (noelcoward73)
  • Do role hlavní čarodějnice byla ještě před Anjelicou Huston zvažována zpěvačka a herečka Cher. (ČSFD)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama