Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole, jednou nahoře.. takový je Wes Craven. A tentokrát je bohužel dole. Horace Pinker se sice moc chtěl stát novým Freddym Kruegerem, na to mu však chybí nejen charisma, ale také dostatečně silný nápad a příběh, protože jen krvavé divadýlko nestačí. Zejména, když mu nohy podráží podivná kombinace s komedií, která nakonec zcela převezme otěže a když nechá v závěru Horace pobíhat televizními programy, definitivně ho popraví. To co u Freddyho bavilo, totiž u něj nefunguje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horace Pinker je nebezpečný psychopat, ktorý terorizuje jedno neveľké americké mesto. Má na svedomí mnoho nevinných životov. Stihol vyvraždiť celé rodiny pokiaľ bol dolapený miestnou políciou. Za svoje neľudské zločiny bol odsúdený na trest smrti. Dostal elektrické kreslo. Ani to však neukončí jeho besnenie. Pinker sa začne prevteľovať do nič netušiacích občanov a naďalej pokračuje vo svojej vražednej kariére. Film "Shocker" je zvláštnou kombináciou slasher horroru, duchárčiny, nočných múr a elektrickej sci-fi. Balancuje na rozhraní seriózneho horroru a uletenej komédie. Avšak pod režisérskou taktovkou skúseného Wes Cravena z toho vznikol celkom zábavný snímok. *** ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Mezitím co se rozpoutali jatka v posledním domě nalevo, horám se připsaly kruté oči a několikrát se zavřískalo natočil Craven kromě Fredyho a dalších pecek také řadu totálních béčkáren a Shocker patří mezi ty nejhrubší. Píše se rok 89, za titulky zní dobová rocková řežba a Craven rozjíždí krvavou lázeň, jež diriguje psychopatický zabiják Horac Pinker. Craven diváka nešetří a barví snímek ostře do ruda a bodycount jde strmě nahoru. Jistá obliba sci-fi motivů se vkrádá i k postavě Pinkera, kterého nezastaví ani elektrické křeslo a naopak jeho moc sílí. Klaďasem zde budiž mladičký fotbalista, který má kromě snů s vraždicím maniakem společného daleko více. Sny i samotná postava maniaka zde jednoznačně evokují oblíbence Krugera, který hláškuje o sto šest a divák se baví. Ostatní postavy už tak slavné nejsou. Příběh do první poloviny dostává diváka do kolen, ovšem poté se zlomí a ve společnosti sci-fíčkovýh motivů se začne divákovi lehce mlžit a bohužel i trošku nudit. Stopáž snímku je na béčko trošku delší, hudba ovšem výborná. Jednotlivé postavy jsou ve výsledném dojmu průměrné, efekty krásně koukatelné a komediálnost místy zdařilá. Na druhou stranu se dostavuje komediálnost i tam, kde asi být neměla, škoda. Přesto jako milovník béčkových kouksů dávám i třetí hvězdu. Za skouknutí Shocker rozhodně stojí. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jasné, Horace Pinker je modelovaný podľa Freddyho vzoru, len je viac "dirty" a naozaj odporný. Krvi je tu dosť, film sviští a je kreatívny ako obrazovo, tak nápadmi. Možno trošku zostarli akurát digitálne efekty, ale to pridáva "nostalgia faktoru".Vo VHS časoch trošku podceňovaný, a povedzme si úprimne, nie tak dobrý film ako NOES, ale v dnešnej dobe zasa možno trošku nedocenený film. Ale ak mu dáte znova šancu, (nielen) old school horor fandom sa dozaista odmení kvalitnou hororovou zábavou. A soundtrack, rockový, metalový aj originálny filmový je super! ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Masového vraha popraví na elektrickém křesle, ovšem jemu se podaří absorbovat se do elektrické sítě (!!!) a následně do televizního vysílání. Čas pak tráví vyskakováním ze elektrického vedení a zabíjením lidí... Opravdu netuším, jak na takový nesmysl mohl přijít někdo jako Craven (jestli to myslel z legrace, pak se omlouvám, nepochopil jsem to). Jediná věc, která Shockera drží nad hladinou, je nechtěný humor a docela povedené hlášky. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za deset týdnů a s nízkým rozpočtem. Wes Craven uvedl, že toho bylo dosaženo díky malému štábu a málo známým hercům. (ČSFD)
  • Ve filmu si malou roli zahrál kytarista skupiny Alice Cooper Kane Roberts, a to jednoho ze stavebních delníků. (Terva)
  • Poslední film z cyklu hororů o vrazích, kteří vstali z mrtvých po popravě na elektrickém křesle. Předchozími snímky byly Věznice (1987), Destroyer (1988) a The Horror Show (1989). (ČSFD)

Reklama

Reklama