Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Byla by to asi tuctová, celkem příjemná, poměrně krátká, romantická komedie kdyby.......... v tomto filmu nehrál americký herec Johny Depp. Jakmile se tento sympaťák totiž dostane pořádně na scénu, zvedá úroveň tohoto snímku minimálně o jednu třídu a určitě je alespoň pro mě tím hlavním hrdinou, který se moc nepředvádí, ale přitom je vtipný, nenucený a zcela jistě nejlepším hercem. ps. Dělání toustů, no to byla nádhera. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

V celý tý televizní záplavě průměrnejch akčňáků, kde na sebe mířej bouchačkama, nebo na druhou stranu úžasnejma romanťákama podle Danielly Steel, nad kterejma bych brečela ( ale fakt ne dojetím ), tohle působí jako balzám na duši. Joon je půvabná a dobře trhlá, Benny správnej chlap se srdcem na pravým místě no a Sam, ten je prostě k sežrání. U všech těch jeho ala Buster Keaton taškařic jsem nasadila lobotomicko-zasněnej výraz a tráva mi připadala zelenější, nebe modřejší a kytky voňavější. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezesporu jeden z těch nadprůměrných kvalitních filmů, který potěší divákovo srdce svou úžasnou lehkostí a hereckými výkony. Po dějové stránce by se to možná dalo tak trochu označit za sladkou limonádu, ne příliš vzdálenou románům z červené knihovny. Ale přece je na tomto filmu něco, co ho činí výjimečným a co ho dělá nezapomenutelným. Jistě, dějově je to velice zajímavý film o jedné duševně nemocné dívce jménem Joon, o kterou se stará její bratr Benny a přistěhuje se k nim bratranec Bennyho kamaráda. Joon se s ním sblíží a zamilují se do sebe. A víc prozrazovat by zavánělo spoilerem. Takže opravdu každý musí uznat, že se to příliš neliší od filmů např. od takové Danielle Steel. Ale přece jen je zde něco, co film činí nadprůměrným, a to sice herecké výkony. Především Johnny Depp naprosto exceluje a z filmu si udělal svou one-man-show. Opravdu všechno nadšení z tohoto filmu stojí a padá s Deppovým výkonem, který je skvostný a tak úžasně přirozený, že se nedá nic jiného než smeknout. Jistě, i představitelka Joon a samozřejmě i ostatní herci napomáhají filmu do nadprůměru, ale ne tolik jako již zmíněný Depp. Sledovat ho v jeho roli je opravdu radost. A to nejsem žádným jeho velkým příznivcem a filmů s ním jsem viděl jen velmi málo. Ale v tomto filmu stojí za to ho vidět. Takže kvůli zajímavému ději a kvůli Deppovi je to za čtyři hvězdičky, kdyby to nebyla taková sladká limonáda a konec by nebyl takový, jaký je, mohlo to být i lepší. Takhle to vidím skutečně jen na ty čtyři hvězdičky. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Musim pochválit Mary Stuart Masterson za její výborný výkon a pěkně držela krok s Deppem. Aidan Quinn se držel trochu za nima. A vychvalovat Johnnyho Deppa je asi zbytečný, když to tady udělal skoro každej uživatel, který sem psal komentář. Eddard má pravdu, že píseň od Proclaimers - I´m gonna Vám vleze pod kůži. Hnedka po skončení filmu sem si tu písničku pustil třikrát zasebou. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)

Reklama

Reklama