Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sympatická devadesátková komedie, kterou táhnou dopředu herecké výkony. Aidan Quinn je charismatický už jen svou přítomností a Johny Depp zvládá skvěle polohu komedianta v jedné ze svých raných rolí. Příběh je jednoduchý. Aidan Quinn se stará o svou mentálně zaostalou sestru v podání Mary Stuart Masterson a věnuje jí všechen svůj čas. Když se na scénu dostane Depp, karty se obrátí, ti dva se do sebe zamilují a život je zase skvělý. Vadilo mi jen to, že film musel přistoupit na ono staré klišé všech filmových vztahů v rámci vedlejší linie, kdy se Quinn seznamuje s Julianne Moore. Všechno jde skvěle a pak jedna věta všechno zničí. Postavy se spolu dál téměř nebaví a nikdo nic nevysvětlí. Laciné. Jinak byla ale radost film sledovat a pobavil jsem se u něj. Jo a písničky byly chytlavé. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která často hraje na dramatičtější notu, příjemná zápletka, fantastický soundtrack (500 miles!), naprosto geniální Johnny Depp a sympatičtí Benny a Joon. Hrozně příjemný feel-good film, který mi nejednou vykouzlil široký úsměv na tváři. Převážně za něj mohl sice Johnny, ale jako celek je to taky super. Neprávem přehlížený (našimi televizemi) film. 80%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezesporu jeden z těch nadprůměrných kvalitních filmů, který potěší divákovo srdce svou úžasnou lehkostí a hereckými výkony. Po dějové stránce by se to možná dalo tak trochu označit za sladkou limonádu, ne příliš vzdálenou románům z červené knihovny. Ale přece je na tomto filmu něco, co ho činí výjimečným a co ho dělá nezapomenutelným. Jistě, dějově je to velice zajímavý film o jedné duševně nemocné dívce jménem Joon, o kterou se stará její bratr Benny a přistěhuje se k nim bratranec Bennyho kamaráda. Joon se s ním sblíží a zamilují se do sebe. A víc prozrazovat by zavánělo spoilerem. Takže opravdu každý musí uznat, že se to příliš neliší od filmů např. od takové Danielle Steel. Ale přece jen je zde něco, co film činí nadprůměrným, a to sice herecké výkony. Především Johnny Depp naprosto exceluje a z filmu si udělal svou one-man-show. Opravdu všechno nadšení z tohoto filmu stojí a padá s Deppovým výkonem, který je skvostný a tak úžasně přirozený, že se nedá nic jiného než smeknout. Jistě, i představitelka Joon a samozřejmě i ostatní herci napomáhají filmu do nadprůměru, ale ne tolik jako již zmíněný Depp. Sledovat ho v jeho roli je opravdu radost. A to nejsem žádným jeho velkým příznivcem a filmů s ním jsem viděl jen velmi málo. Ale v tomto filmu stojí za to ho vidět. Takže kvůli zajímavému ději a kvůli Deppovi je to za čtyři hvězdičky, kdyby to nebyla taková sladká limonáda a konec by nebyl takový, jaký je, mohlo to být i lepší. Takhle to vidím skutečně jen na ty čtyři hvězdičky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vypada jak nezavisly komedio-drama prakticky bez pribehu, jenze o to tu ani nejde, tady jde o tu perfektni atmosferu, prijemne plynouci dej, kterej skvele zvedne naladu a hlavne herce. Hlavni trojka je totiz perfektni, ustaranej Quinn, posahana Masterson a Depp myslici si, ze je postava z grotesky. No a krome toho, ze skvele hrajou, tak maj postavy taky skvele napsany, tudiz je to tech 90 minut super podivana. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi nejvíce líbil smutně-klaunovský Johnny Depp. Jinak se jedná o vcelku příjemný film/příběh o dvou sourozencích, jejichž užuž vybuchující vztah zachrání jedna zdánlivě bláznivá výhra v pokeru - Joon vyhraje zajímavou osůbku, která zásadně ovlivní její život. Nijak silně na mě film nezapůsobil, ale J.D. je výborný. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama