Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální nápad! Začátek je sice poněkud slabší, ale jakmile se začnou stroje kazit, nabere snímek druhý dech a nepřestane bavit, neboť nabírá opravdu spád. Yul Brynner v roli robota - pistolníka - je skvělý, opravdu předvedl vynikající výkon a kostým Chrise ze Sedmi statečných mu i tentokrát sedl. K tomu všemu atraktivní prostředí, úderná hudba a vystupňované napětí, takže dávám bez debat 4*. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Pozrel som tento filmik ako predvoj pred ocakavanou HBO seriou s rovnomennym nazvom. Je to vskutku vizionarsky film s kopou chyb avsak nadcasovost sa mu rozhodne upriet neda a to pri hodnoteni zavazilo. Verim, ze mnostvo filmov na cele s Terminatorom, Predatorom alebo aj Babicky dobijejte presne, sa Westworlom nechalo inspirovat. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Navštivte náš zaručeně ne-všivý zábavní park! Antické orgie všech úchylek s roboty? Máme! Rozsekávání robotických rytířů na staroanglickém dvoře a následné prznění robotických děveček a robotických královen? Máme! Nebo snad střílení robotických padouchů na divokém západě a následná návštěba robo-bordelu? Taky!! Takže, o tomhle je první hodina filmu, celkem okej, docela dobře natočená, ale není v ní nic, co by mělo nějaké ambice být něčím víc, než průměrem. A potom roboti zmagoří, což možná zní zajímavě, ale zas tolik není. A taky je tam jeden robo-chřestýš, abych nezapomněl. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj vůbec nejoblíbenější filmek z USA minulých let, i když jsem ho viděl jen dvakrát, musím na něj pořád stále vzpomínat. Tak ojedinělý nápad se jen tak hned nevidí. Robot v šatu kovboje, stvořený pro to, aby se nechal "zabíjet" rozmařilými mladými lidmi, kteří si sem, do tohoto westernového ráje, přijeli užít za mnoho dolarů a pořádně si zvednout své ego. Robotu Brynnerovi se to však znelíbí, z pochopitelných důvodů, rozhodne se bránit a sám útočit, zkrat hold udělá své.! Je to možná nejlépe zahraná role tímto charismatickým rusko-americkým hercem, co nás opustil příliš předčasně. Ps:Ten konec je brilantní a zabijáckému strnulému Brynnerovi jsem ho upřímně přál... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Michael Crichton debutuje a mně se hned zalíbil asi nejvíce. Yula Brynnera mám moc rád a po jeho westworldském androidovi jsem nadobro nabyl dojmu, že sveřepější, zavilejší a urputnější obličej se již po filmových plátnech nikdy procházet nebude. Jaká to škoda. Skloubit takový dokonalý vizuální dojem s pořádnou dávkou nepopiratelného herectví - kdy se to znovu povede (Povede-li se to vůbec někdy.) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama