Reklama

Reklama

VOD (1)

Školní sraz ve sněhem zapadaném městečku v Nové Anglii svede dohromady skupinu bývalých spolužáků, kteří obrážejí jednu hospodu za druhou a probírají přitom sex a vztahy. Je mezi nimi newyorský barový pianista Willie, který hraje po nočních klubech. Ve městě je Willy zcela nepochopitelně přitahován svůdnou třináctiletou dívkou. Pak je zde stárnoucí sportovec Tommy, jenž se i navzdory svému vážnému vztahu s Sharon nedokáže ubránit šťastným vzpomínkám na sex s bývalou královnou maturitního plesu Darian, která už je také vdaná. Nedospělý Paul je tak posedlý supermodelkami v plavkách, jejichž fotkami má vytapetované celé zdi, že se s ním kvůli tomu rozejde jeho přítelkyně, servírka Jan. Paul posléze začne chodit s úžasnou Andreou, která se mu snaží vysvětlit, že je víc než jen krásná. A nakonec jsou zde i Stinky, který přijel jen na skok, a Gina, jež se považuje za feministickou poradkyni. (Cinemax)

(více)

Recenze (85)

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný, pohodový film o tom, jak se v malém městečku neděje relativně nic a zároveň celkem dost. Povedená je zápletka ústřední postavy s Natalie Portman, která má takovou roli, že by si na ní myslel každý. Zvlášť bych upozornil na hudbu, která se zde objevuje, neboť dle mého nemohla být vybrána lépe. Rád se podívám znovu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když je v žánru uvedeno slovo "romantický", tak k filmu přistupuju automaticky s nedůvěrou. A přiznávám se i k tomu, že já navíc nemám rád Natalii Portman a Umu Thurman. Takže jsem fakt byl na vážkách, jestli se na to mám podívat. Nakonec jsem se podíval a film mě opravdu velice mile překvapil. Sice to není nic novýho pod Sluncem a je to spíš takový kecání u piva, ale film na mě působil strašně pohodově. Navíc je to taková nostalgická cesta do devadesátek. Ty časy jsou už nenávratně pryč, ale já jsem se v tomto desetiletí asi nějak zaseknul, takže se mi ani nechce uvěřit, že film je starej už skoro čtvrtstoletí, že většině hercům v hlavních rolích je dneska přes 50 let a že SAAB 9000 už je docela starý auto. Celkově to vidim na 4 hvězdy, který jsou hodně ovlivněný nostalgií. ()

Reklama

Lichty 

všechny recenze uživatele

Unikátní film s příjemně zasněženou atmosférou, kterému se daří to, co se jiným podobným dramatům povětšinou nevede. Celá parta hlavních postav je totiž od prvních minut velmi sympatická a těžko říct, zda na tom má větší zásluhu Rosenbergův scénář, Demmeho režie nebo opravdu parádní casting. Jedna z mála významných rolí Timothyho Huttona, který dokazuje, že by si zasloužil mnohem větší pozoronost diváků. A Natalia Portman? Z její bezprostřednosti přímo mrazilo v zádech. Skutečně kouzelné! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemný film z amerického maloměsta. Nepředpokládám, že by měl být extra realistický, holky tu byly krásný a kluci celkem chytří, pohotoví, citliví a milí, ale dobře se na to koukalo a hezky se to poslouchalo - nejen ty vymazlené dialogy, ale hlavně zdařilý soundtrack. Podobných filmů už jsem ovšem viděl několik a onu pomyslnou laťku mám v tomhle žánru ještě o hodně výš. P.S.: Natalii Portman tady bylo 15 let a tehdy "devětadvacetiletý" Timothy Hutton vyhrožoval, že se pro ni za 10 let vrátí. Do té doby podle něj měla uzrát v naprosto mimořádnou ženu. Prorocká slova. :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V posledních dekádách se jasně ukázalo, že nejvěrnějšími návštěvníky kin a filmovými diváky jsou teenageři - často i jedinými. Jejich vkusu se tudíž přizpůsobuje i nabídka. Romantických milostných příběhů střižených podle jejich potřeb a očekávání jsou kvanta a člověk sleduje trend, kdy se dospělí chovají jak 17letí puberťáci, kteří odmítají dospět. Snímek Nádherný holky zobrazuje čerstvé třicátníky, kteří sice tápou v milostných vztazích a nostalgicky se ohlížejí do časů pubertální minulosti, jednají ale přiměřeně svému věku. Je to překvapivě vyzrálý film o přátelství a úskalích partnerského soužití, nikoliv špičkový, ale sympatický, důvěryhodný a fungující i v detailech. Navíc s opravdu silnou, vpravdě hvězdnou sestavou. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Reakce Natalie Portman ve scéně, kde ji Timothy Hutton políbí na tvář, jsou spontánní. Režisér Ted Demme se totiž s Huttonem na polibku domluvil, aniž by Natalie něco tušila. (D3VIL)

Reklama

Reklama