Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrné (často podprůměrné) drama, kde je zajímavá tak možná mladá Portmanka a krása Ashley Judd. Jinak tu není opravdu nic zajímavého, a protože má film těžko uvěřitelné dvě hodiny, je i pocitově šíleně dlouhý. Komedie to není, na drama tu není scénář, režisér ani herci a na romantiku tu chybí sympatické postavy. Celý film se mi pak smrskne na těch 20 minut, kdy Natálka bydlí ve Wal-Martu.. Stalo se to po těch snad 10 letech, co jsem to viděl naposledy, a určitě se to stane i za dalších 10 let, co jsem to viděl teď. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo jako naprostá hovadina, kterou od odpadu dělí jenom krůček (naivní těhotná sedmnáctka, "bydlící" a rodící v obchoďáku), pak, zhruba někde mezi třetinou a polovinou, se to srovnalo do jakž takž koukatelné podoby, i když k tomu, aby mě to zaujalo, tomu docela dost chybělo po celou dobu. Natalie Portman a docela slušný soundtrack to nakonec dostal do takových bídnějších třech *, ale víckrát si to jistě nepustím. Abych nezapomněl, asi by tomu bývalo prospělo, kdyby to bylo o něco kratší. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Natalie Portman, Ashley Judd a Joan Cusack jsou natolik přesvědčivé, že jsem dokonce chvíli uvažoval i o druhé hvězdičce. Ale to by scénář musel být alespoň trochu méně dementní a dialogy by nesměly být tak otřesné. Jestli ten román byl jen z poloviny tak špatný jako scénář, divím se, že ho vůbec někdo dočetl. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ideální film na přepínání. Běželo to jako kulisa a stihnul jsem při tom zkouknout i konec Futuramy a Earla a dějově jsem v podstatě o nic nepřišel. Vždycky je tam hrozně dobrácká nálada a pak se stane tragédie a furt dokola. Nejvíc mě dostalo tornádo. To už bylo hodně přehnaný, jak tam Natalie Portman vlála na schodech. Herecky se mi nejvíc líbila Ashley Judd. ()

Faruco 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbilo, těžko napsat proč, ale líbilo. Děj je příjemný a dojemný a abyste neusnuli, objeví se tam i nějakej ten dějovej zvrat.. Co se mi však nelíbilo, byla scéna s tornádem, jak Novalee visela za nohy a držela při tom Americus, to už bylo trochu příliž. K závěru bych pochválil ještě scénář a kameru, která mě zaujala docela dlouhými střihy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama