Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Main Title ,2. Plasma Pool ,3. The Last Visit ,4. Stathis Enters ,5. The Phone Call ,6. Seth Goes Through ,7. Ronnie Comes Back ,8. The Jump ,9. Seth And The Fly ,10. Particle Magazine ,11. The Armwrestle ,12. Brundlefly ,13. Ronnie's Visit ,14. The Street ,15. The Stairs ,16. The Fingernails ,17. Baboon Teleportation ,18. The Creature ,19. Steak Montage ,20. The Maggot/Fly Graphic ,21. Success With Baboon ,22. The Ultimate Family ,23. The Finale , ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá psychologická studie teleportací posedlého vědce, který už není obyčejným člověkem. Cronenberg stvořil kultovní dílo, ve kterém hraje prim nejen depresivní atmosféra blížícího se konce hlavního hrdiny, ale především kupa skvělých efektů. Známe to všichni: rostoucí chloupky, odpadávající zuby a nehty, přijímaní potravy pomocí kyselin... přesně za tohle si Chris Walas vysloužil Oscara. A Jeff Goldblum si zde střihnul svou životní roli. Co víc dodat? Jo a krom toho, že Moucha je mou srdcovkou, tak pokud si dobře vzpomínám, spolu s Carpenterovou Věcí je vlastně i nejpovedenějším remakem v hororovém žánru. Tečka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti puvodnimu filmu z roku 1958 je film vyrazne strasidelnejsi, ale stejne bych to za horor neoznacil. Par nechutaren tu je a cela postupna premena v mouchu je udelana fakt pekne, ale na me to spis pusobilo jak drama. Ovsem velmi povedeny. Jeff Goldblum je mouse dost podobnej i kdyz je jeste v poradku a jeho postupny nalicovani je fakt super a Geena Davis je ze zacatku fajn, ale ke konci uz jen vali oci, ale kdo by nevalil. Ale precejen film krapet zestarl, takze to misty pusobi krapet smesne. Postava Brundlea a Brundlemouchy se povedla, protoze i kdyz je to nechutak, tak vam ho je stejne lito, kdyby ho clovek vnimal jak nejaky zaporacky monstrum, tak by z filmu nemel takovej zazitek, ale tvurci to zvladli dobre. Jeden z tech lepsich Goldblumovo a Cronenbergovo filmu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cesta vědce za osudovým poznáním, které se zvrhne v brutální přeměnu a finální destrukci sebe sama (náplň většiny Cronenbergových filmů). Oprávněně oscarem oceněné speciální efekty, které jsou zde myslím jedněmi z nejlepších v dějinách hororu, jsou opravdu nechutné a tak jedinečné, že se na ně nedá jen tak zapomenout. Rád se k tomu filmu vracím, i když je tak depresivní. Odporné občas bývá přitažlivé. Tohle je ten případ. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Spolutvůrce ústřední masky Chris Walas studoval kvůli vzhledu Brundlemouchy (Jeff Goldblum) odbornou literaturu. Konečná podoba je hodně zdeformovaná a asymetrická, což odráží pohled Davida Cronenberga, který chtěl, aby to nebyla jen velká moucha, ale doslovné sloučení člověka a hmyzu, kombinující prvky obou stvoření. (HellFire)
  • Tyto scény byly nakonec z filmu vystřiženy:
    - Brundle (Jeff Goldblum) se pokusí teleportovat kočku, která se ale promění ve zmutovanou potvoru, již ubije k smrti trubkou.
    - Brundle šplhá po stěně budovy a z těla mu vyleze hmyz.
    - Alternativní konec, v němž se Veronice (Geena Davis) zdá další sen o nenarozeném dítěti, tentokrát motýlími křídly. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama