Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaná černošská fotografka Theresa Jonesová se rozhodne zavolat z New Yorku rodičům. Ti žijí na předměstí New Jersey, právě chystají stříbrnou svatbu a od dcery se dozvědí, že jim hodlá představit snoubence Simona Greena. Když se do telefonu rozplývá, jak je hodný, šikovný a úspěšný burzovní makléř, zapomene zmínit podstatnou maličkost, že Simon je běloch. Což je v okamžiku, kdy se objeví na prahu, pro rodiče skutečný šok. Situaci nevylepší ani to, že když je nervózní, stává se nemotorným. Zatímco chápavá matka Marylin je sice překvapená, ale tolerantní, otec Percy je překvapen a zděšen. Podle dceřina chvalozpěvu očekával někoho podobného Denzelu Washingtonovi a místo toho má před sebou nepovedenou parodii Jima Carreyho. A protože chtěl vždycky pro dceru to nejlepší, rozhodne se Simona důkladně prověřit. Mladíka tak čeká opravdu ostrý víkend, během něhož Percy například zjistí, že právě přišel o práci, což se snaží před Theresou utajit, dokud víkendová sláva neskončí. Situace se ještě přiostří, když Percy chytí budoucího zetě v kompromitující situaci, zahrnující Theresu, postel a sexy spodní prádlo na těle, pro které nebylo určeno. Otec se rozhodne čest své dcery bránit a udělat vše proto, aby Simona znechutil a z rodiny vyštval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Bernie Mac a Ashton Kutcher, příběh, charaktery postav -snad jen některé scény bohužel nejsou hnány do extrémů/// Hádej kdo? je velice příjemná romantická komedie s velkou dávkou inteligentního humoru, příjemných dialogů a fanatstických herců. Vůbec zde nehledejte fekální humor nebo nějakou trapnou scénu. Možná, že se nebudete trhat smíchy, ale určitě se dobře pobavíte. Film také přináší spustu narážek na černochy./// Celkem 78%/// ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Sice není tato komedie příliš výrazná, ale vtip má. Ashton je pro svou roli přijatelný a pro takovéto role je vhodnou volbou. Na můj vkus se zde řeší zbytečný a hlavně laciný problém. Pro někoho může být důležitý, ale pro mě rozhodně ne. Často jsem se bavil dobře, a tím je hlavní účel této komedie splněn, ale jen z části. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Mělo to slibný rozjezd, ale ten konec s pseudoproblémy a uřvanými kamarádkami, které zřejmě nikdy nepracují, protože mají čas ječet v kteroukoli denní i noční hodinu a vždy jsou tak nějak po ruce, aby zaječely v pravý okamžik (nedomyšlenost scénáře), byl krapet moc... Původní předloze se navzdory dobrým hereckým výkonům nedaří přiblížit ani na pár kilometrů. 35% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Komedie o nečekaném hostovi je až příliš klasická, příliš předvídatelná a šablonovitá. Všechno jede v předem vyjetých kolejích a spousta herců nepříjemně přehrává. Z celého filmu se mi prakticky líbila jen ústřední dvojka Bernie Mac a Ashton Kutcher. Ti mi do svých rolí seděli a spolu jim to docela jiskřilo, takže je mi hodně líto, že ten potenciál zůstal nevyužitý ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Píše se tu o parafrázi na Fotr je lotr. Souhlas, ale jen dodám, že jde kombinaci výše zmíněného filmu se starší klasikou Hádej, kdo přijde na večeři, na což odkazuje už název. Komedie je dost trapná a to hlavně kvůli panu Kutcherovi. Dvě hvězdičky nedávám jen a pouze díky nádherné a sexy mamce hrdinovy přítelkyně (můj první kontakt se Zoe Saldana, zatím bez názoru) v podání Judith Scott, která nevím proč není zařazena ve výčtu herců. Na csfd je vůbec problém ji dohledat. Nejen, že je to na "svůj věk" VELMI krásná žena, ale taky docela dobrá herečka. Její postava je ve filmu snad jediná normálně uvažující a reagující. Nevím, zda je to dáno čistě scénářem nebo i hereckým výkonem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V 19. minutě, když Simon (Ashton Kutcher) lže Percymu (Bernie Mac) o jeho sportování, tak tvrdí, že dělal zkušební jízdy pro pilota Nascar Jeffa Gordona. (Zix.)
  • Pracovní název filmu byl "The Dinner Party". (HappySmile)
  • Proč režisér natočil tento film? "Mám nádhernou 12ti letou dceru a jsem si jistý, že jednou přijde domů s nějakým litevským punk-rockovým bubeníkem, a říkal jsem si, že když udělám tenhle film, budu se moct vypořádat se svými problémy, než ten den nastane." (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy je Norbit

Eddie Murphy je Norbit

14.05.2005

Rawson Marshall Thurber (na obr.), režisér mimoriadne úspešnej športovej komédie Vybíjaná, chce vo svojej pripravovanej snímke NORBIT zhasnutú hviezdu filmovej zábavy Eddieho Murphyho. Má stvárniť… (více)

Reklama

Reklama