Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa režisér Bruce Hunt pohral s divákovou inteligenciou. Skúšal, čo všetko mu ešte ľudia zbaštia. Vyzerá to tak, že si vybral fakt dementnú kontrolnú vzorku.... Najviac som otváral oči vzedy, keď si potápači kecali jedna radosť pod vodou, pričom mali dýchacie masky zkusnuté v hube ... Kláštor si tu pekne krásne stojí 700 rokov, keď tu zčista jasna, práve keď sa tu objaví partia dobrodruhov sa poskladá, ako domček z karát. Ostatné stupidity ani nebudem spomínať. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl zase filmový zážitek číslo jedna. Podzemní svět skýtá nečekaná dobrodružství, a celé to vypadá strašně efektně. Ale zbytek je naprostá hovadina. Postavy se chovají značně nelogicky, objevují se zde nečekaná klišé (to je ale náhoda) a celkově ten scénář připomíná jen slabý odvar Vetřelce. abych filmu jenom nekřivdil, síla ční především v technickém zpracování, vizuálních efektech, ale zbytek raději drahno mluvit...Mno, tenhle film teda už nee. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V rumunských Karpatoch sídli nielen knieža Drakula, ale aj lietajúca mäsožravá jaskynná potvora. Je hladná a veľmi krvilačná. A ako na potvoru, jej vychodené podzemné suchozemské, vzdušné i podvodné trasy skríži skupina prapodivne sa správajúcich aj oblečených "jaskyniarov". Akoby si len tak odbehli priamo z mexických pláží do vysokohorského krasu v ústrety tajomstvám skrytým pod stáročným chrámom. Ich dialógy, móresy a spôsoby úniku pred monštrom sú zmesou chaosu, nudy, wtf a nezáujmu. Až do tej miery, že v druhej polovici filmu jednoznačne fandím lietajúcej jaskynnej kreatúre. Vyzerá ako bratranec Votrelca. No prial som jej, aby sa po rokoch diéty konečne poriadne nažrala a zbaštila všetkých tých odpudivých človečích trotlov. Hviezdičku dávam za zaujímavé jaskynné zábery a scény podzemného potápania. Zvyšok: čistý šit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama