foto

Morris Chestnut

  • nar. 1.1.1969 (50 let)
    Cerritos, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Morris L. Chestnut sa narodil 1. januára roku 1969 v Cerritos, Kalifornii. V Kalifornii v roku 1986 aj vyštudoval Richard Gahr High School a následne išiel študovať financie a herectvo na Štátnu Kalifornskú Univerzitu Northridge. V roku 1995 si vzal za manželku Pam Byse a majú spolu dve deti, o ktoré sa stará ako správny otec a snaží sa ich držať v ústraní. Morris je veľkým fanúšikom amerického futbalu, najmä tímov Philadelphie Eagles a kalifornských USC Trojans.

Prvú profesionálnu úlohu si zahral v Freddy's Nightmares: A Nightmare on Elm Street: The Series, konkrétne v epizóde "A Family Affair". Ale prvý krát sa na filmovej scéne prezentoval vo filme "Boyz N the Hood" (1991) po boku hviezd ako Cuba Gooding Jr., Ice Cube, či Laurence Fishburne. V tomto filme si zahral stredoškoláka Rickyho, ktorý sa snaží pomocou svojho futbalového talentu utiecť a vyslobodiť sa z násilného prostredia typického amerického ghetta. Po dvoch rokoch od svojho debutu si zahral vo filme "The Ernest Green Story" (1993).

Neskôr si zahral aj v dvoch filmoch so Stevenom Seagalom "Under Siege 2" (1995) a "Half Past Dead" (2001). Neskôr si zahral v romantickom filme "The Best Man" (1999), čím sa posunul na nový stupeň vo svojej kariére a bol viac obsadzovaný do podobných filmov. S Vivicou A. Fox si zahral v ďalšej romantickej komédii "Two Can Play That Game" (2001). V tom istom roku si ešte zahral v ďalšej komédii "The Brothers" (2001). Rok nato si zahral s vtedy ešte nie moc známym raperom Bow Wow v rodinnom filme "Like Mike" (2002).

V roku 2004 si zhral po boku Jamieho Foxxa v ďalšej romantickej komédii "Breakin' All the Rules" (2004). V roku 2007 si zahral v dvoch rodinných filmoch "The Perfect Holiday" a "The Game Plan", kde si zahral spoluhráča amerického futbalu Dwaynovi "The Rock" Johnsonovi. Medzitým si zahral aj v niekoľkých akčných filmoch napr. "Ladder 49" (2004) a "The Cave" (2005). V roku 2009 si zahral opäť v romantickom filme "Not Easily Broken" (2009), manžela Maeve Quinlanovej, s ktorou túži po rodine, no jeho manželka dáva prednosť kariére.

Daniel "erapo" Scepka

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Best Man Wedding
2016 Když se zlomí větev
2015 Dokonalý muž
Linka č. 657
2013 Kick-Ass 2
The Best Man Holiday
Tísňová linka
Z cizího krev neteče
2012 Mysli jako on
2009 Na rozcestí
2008 The Prince of Motor City (TV film)
2007 Plán hry
The Perfect Holiday
2005 Jeskyně
2004 Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Okrsek 49
Překročit všechna pravidla
2003 Chladnokrevně
2002 Jako Mike
Na pokraji smrti
2001 Bratři
Dva do hry
Mrtvá zóna (TV film)
Nebezpečná partie
1999 Svatebčané
1997 G. I. Jane
Hořící peklo (TV film)
1995 Přepadení 2: Temné území
1994 Neobyčejné léto
1993 Ernest Green Story, The (TV film)
1992 Válka v ulici (TV film)
1991 Chlapci ze sousedství
Poslední skaut

TV seriály

2019 The Enemy Within (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2018 Goliath (TV seriál)
Tongue Tied (S02E08)
Diablo Verde (S02E07)
Two Cinderellas (S02E06)
další epizody (7)
2017 Vražedné Miami (TV seriál)
Blistering Heat & Brotherly Love (S02E22)
Amparo & The American Dream (S02E21)
Calliphoridae & Country Roads (S02E20)
další epizody (13)
2016 Vražedné Miami (TV seriál)
Half-Life & Havana Nights (S02E09)
Prosopagnosia & Parrotfish (S02E08)
Lidocaine and Long-Term Lust (S02E07)
další epizody (21)
2015 Vražedné Miami (TV seriál)
Srdeční vada a umění (S01E10)
Návrháři a bakterie (S01E09)
Pronásledovaní a netvoři (S01E08)
další epizody (10)
Legenda (TV seriál)
Příběh Curtise Ballarda (S02E03)
Příběh Kate Crawfordové (S02E02)
Příběh Dmitrije Petroviče (S02E01)
2014 Legenda (TV seriál)
Pravá identita (S01E10)
Střípky pravdy (S01E09)
Obrazoborec (S01E08)
další epizody (9)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Jako myš na sýr (S06E07)
Nancy Woodová (S06E06)
Reg & Bone (S06E05)
další epizody (7)
2013 Sestřička Jackie (TV seriál)
Duše (S05E10)
Srdce (S05E09)
Zapomeň na to (S05E08)
další epizody (10)
Americký táta (TV seriál)
For Black Eyes Only (S09E13)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Strašidelná dívenka (S01E09)
Gumový muž (S01E08)
Den otevřených dveří (S01E07)
další epizody (6)
V (TV seriál)
Mother's Day (S02E10)
Devil in a Blue Dress (S02E09)
Uneasy Lies the Head (S02E08)
další epizody (10)
2010 V (TV seriál)
Red Sky (S01E12)
Fruition (S01E11)
Hearts and Minds (S01E10)
další epizody (8)
2009 V (TV seriál)
It's Only the Beginning (S01E04)
A Bright New Day (S01E03)
There Is No Normal Anymore (S01E02)
další epizody (4)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie ve zdi (S01E06)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Návštěva (S07E06)
Pod kontrolou (S06E16)
1997 C-16: FBI (TV seriál)
1992 Out All Night (TV seriál)

Dokumentární

2004 N-Word, The

TV pořady

2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Jamie Foxx feat. T-Pain - Blame It (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace