foto

Piper Perabo

  • nar. 31.10.1976 (42 let)
    Dallas, Texas, USA

Biografie

Její matka je Norka a otec Portugalec. Má dva sourozence a to mladšího bratra Adama a sestru Noah. Je zarytá vegetariánka.

Piper Perabo se narodila roku 1977 v Toms River New Jersey. Zde navštěvovala střední školu Toms River High School North Class, kterou roku 1994 úspěšně zakončila. Její velkou láskou bylo ale herectví a proto šla téhož roku studovat na hereckou školu v Ohiu. Po jejím skončení v roce 1998 se stěhuje do New Yorku, kde chce uplatnit svůj herecký talent. Zpočátku se jí to nedaří a získává jen menší role v nízkorozpočtových filmech.

Její první hereckou zkušeností je roku 1998 krátkometrážní film SINGLE SPACED. Obrat v její kariéře nastává až očekávanou velkou rolí ve filmu WHITEBOYS. Zásluhou tohoto filmu se z ní stává známější herečka a tak roku 2000 už získává jednu z hlavních rolí fantasy komedie DOBRODRUŽSTVÍ ROCKYHO A BULLWINKLA, kde hraje agentku FBI Karen Sympathy. Ještě téhož roku hraje v komedii DIVOKÉ KOČKY. Zde si zahrála začínající zpěvačku Violet, která si jede do New Yorku splnit svůj životní sen. Nahrávacímu studiu chce předat svoje nahrávky a stát se uznávanou zpěvačkou. Ne všechno jde ale podle jejího plánu a tak začne pracovat jako barmanka v baru Coyote Ugly. Po Divokých kočkách získává další malé role a to ve filmech ZTRACENÁ, ZTRÁTA PAMĚTI, DVANÁCT DO TUCTU, LEGENDA O JIŘÍM A DRAKOVI, SVATBA VE TŘECH, hororu JESKYNĚ či dramatu EDISON.

V současné době ji můžeme vidět v úspěšném filmu DOKONALÝ TRIK režiséra Christophera Nolana, kde si zahrála po boku Hugh Jackmana, Christiana Balea či půvabné Scarlett Johansson.

Podle výčtu jejich filmů je jasné, že Piper zvládá zahrát jak teenagerské role v nenáročných komediích, tak i v nervydrásajících hororech. Nezbývá mi tedy nic jiného než Piper popřát mnoho úspěchů a spoustu nových velkých rolí.

Tomáš "Arx" Budík

Herecká filmografie

Filmy

2020 Wake
2019 Angel Has Fallen
2017 Černý motýl
2015 Grizzly zabiják
2012 Looper
2010 Ashes
2009 Přenašeči
Sordid Things
2008 Projekt LAZAR
The Prince of Motor City (TV film)
Čivava z Beverly Hills
2007 In Vivid Detail
The Matt Baetz Project (TV film)
Vdáš se, a basta!
2006 Dokonalý trik
Kořeny mafie
První sníh
2005 Dvanáct do tuctu 2
Jeskyně
Mimo zákon
Perception
Svatba ve třech
2004 Dokonalé protiklady
Legenda o Jiřím a drakovi
Ztráta paměti
2003 Dvanáct do tuctu
2002 Flowers
Uhoď ji, je to Francouzka!
2001 Ztracená
2000 Divoké kočky
Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Followers
1999 Knuckleface Jones
Whiteboys
1998 Single Spaced

TV seriály

2019 Turn Up Charlie (TV seriál)
Episode 1 (E01)
2016 Notorious (TV seriál)
Taken (E10)
Choice (E09)
The Burn Book (E08)
další epizody (10)
2014 V utajení (TV seriál)
Gold Soundz (S05E16)
Frontwards (S05E15)
Transport Is Arranged (S05E14)
další epizody (16)
2013 Go On (TV seriál)
Ring and a Miss (E17)
Go Deep (E16)
Pass Interference (E15)
další epizody (4)
V utajení (TV seriál)
Trompe Le Monde (S04E16)
There Goes My Gun (S04E15)
River Euphrates (S04E14)
další epizody (16)
2012 V utajení (TV seriál)
Lady Stardust (S03E16)
Quicksand (S03E15)
Scary Monsters (and Super Creeps) (S03E14)
další epizody (16)
2011 V utajení (TV seriál)
Letter Never Sent (S02E16)
What's the Frequency, Kenneth? (S02E15)
Horse to Water (S02E14)
další epizody (16)
2010 V utajení (TV seriál)
When the Levee Breaks (S01E11)
I Can't Quit You Baby (S01E10)
Fool in the Rain (S01E09)
další epizody (11)
2009 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Folie a Deux (S08E07)
2007 Dr. House (TV seriál)
Výpověď (S03E22)

Dokumentární

2007 Deník: Dokonalý trik - Lehká ruka Christophera Nolana
Indie Sex: Teens (TV film)

Producentská filmografie

TV seriály

2014 V utajení (TV seriál)
Gold Soundz (S05E16)
Frontwards (S05E15)
Transport Is Arranged (S05E14)
další epizody (16)
2013 V utajení (TV seriál)
Trompe Le Monde (S04E16)
There Goes My Gun (S04E15)
River Euphrates (S04E14)
další epizody (16)

Host

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(113)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace