Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus přišel do kin, když vrcholilo mé dětství a s ním moje zapálení k dinosaurům. Jurský park jsem měl nakoukaný nespočetněkrát a teď přišlo tohle. Sice to byl jen lehký odvar Spielbergova pekla, ale i tak se mi to líbilo. Na tu dobu výborná animace, která ani dneska neztratila moc ze svého kouzla. Ale hlavně pěkné postavy, typický příběh o pouti a vtipné scény. Prostě příjemný odpočinkový animák. -"Carnotaur! A mouthful of teeth with a bad attitude!" ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Prelomové prepojenie počítačovej animácie a reálnych prírodných záberov je výrazným plusom tohto animovaného filmu zo štúdia Disney. Po prvýkrát som ho videla v kine a bol to pre mňa rovnaký zážitok ako o niekoľko rokov neskôr filmy s technológiou 3D. Dobrodružný príbeh možno neoplýva množstvom zvratov a jeho záver je dosť predvídateľný, ale aj tak zostáva jeho pozeranie príjemne a zaujímavo stráveným časom. Aladar je svojou odvahou a neochotou predčasne sa vzdávať sympatická postava, hoci trochu idealistická a jeho opičí priatelia sú podarení. Krásnym doplnkom prostredia je hudba Jamesa Newtona Howarda, za najlepšie piesne zo soundtracku považujem "The egg travels" a "Breakout", čo je zároveň sprievodná hudba k mojim dvom najobľúbenejším scénam z celého filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Priemerne 30 000 počítačových hodín týždenne bolo venovaných na tvorbu filmu. Niekedy sa toto číslo priblížilo až k 60 000. Programátori napísali 70 000 riadkov zdrojového kódu, čo prevedené do zrozumiteľnej reči odpovedá 11 700 stranám textu, alebo 25 zväzkovej encyklopédii (pričom každý zväzok má 468 strán). (pravo)

Reklama

Reklama