Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch to je skvelá pecka. Vlastne ma bavila ešte viac vďaka tomu, že je tam skoro všetko urobené natvrdo bez otravného CGI. Perfektný výplach z čias, keď Besson ešte produkoval skvelé blbiny. Zápletka je síce jednoduchá, ale tempo je neskutočne dynamické, stopáž krátka a všetky tie postavičky sú bezchybne načrtnuté. Chémia medzi ústredným duo funguje na 100%. Hlavný zloduch ma výnimočne bavil tým, že si len tak zo srandy doslova strieľal z vlastných, čo sa mu aj patrične vrátilo. Jeho poskok K2 je správne vypatlaný a aj to hovädo na konci je pôsobivé. Okrem vtipných hlášok film stojí hlavne na špičkovej akcii. Trochu som sa obával, či po rokoch sledovania bláznov zo Storroru, Doma Tomata a ďalších súčasných špičkových parkouristov, nebudú už kúsky v tomto filme zastaralé a prekonané, ale David Belle tu predvádza fakt pôsobivé veci, ktoré adekvátne podporuje prehľadná kamera a správne dynamický strih. A celé je to podfarbené cool hudbou. Na bitky a tak akurát krvavé prestrelky tu je zase Cyril Raffaelli. Fakt tu nič nechýba. Správny výplach, ktorý si užije každý chlap. 8/10. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V blízkej budúcnosti začne byť vlna kriminality v Paríži už nezvládnuteľná. Z toho dôvodu je najnebezpečnejšia časť mesta obohnaná múrom a izolovaná od ostatného sveta. Ale to ešte zďaleka nie je konečné riešenie. Neoriginálny príbeh, poriadne pokryvkávajúci scenár a logika si tu tiež vzala dovolenku. Je to však vyvážené podarenou akciou, svižnou choreografiou bojových scén a solídnymi prestrelkami. Veľkým plusom je aj krátka minutáž vďaka ktorej sa to dá dosť dobre stráviť. Keď divák nad tým nezačne uvažovať, tak je to celkom rýchla akčná jazda. *** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)
  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)

Reklama

Reklama