Reklama

Reklama

Co je nového, kočičko?

  • Česko Co je nového, kotě? (více)
Trailer

Mike má problém – příliš mnoho krásných žen najednou. Navštíví tedy psychiatra. Čím víc se ale doktor dozvídá o Mikeových výbojích, tím víc roste jeho vlastní touha. Mikeovy “potíže” ničí jeho vztah se snoubenkou Carol, ale on se přesto nedokáže přimět k tomu, aby se jiných žen vzdal. Jeho kamarád Victor má opačný problém – nedokáže si najít vůbec žádnou dívku. Carol řekne Mikeovi, že pokud se nevezmou, jejich vztah skončí. Mike se při svých romantických dobrodružstvích zaplétá do celé řady vzrušujících eskapád, které mají neuvěřitelně legrační následky. Carol flirtuje s Victorem, aby v Mikeovi vzbudila žárlivost. Mike se pokouší podstrčit jednu ze svých dívek svému psychiatrovi. Skutečný zmatek ale vypukne, když přijedou na návštěvu Carolini rodiče a zapletou se do této strategické hry. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Střeštěnost a nepřehlednost filmu "Co je nového, kočičko?" by nevadila, kdyby měla nějaké opodstatnění, jenže ony jej v podstatě nemají. Jako by si režisér s Allenovým scénářem prostě jen nevěděl rady a jednoduše se rozhodl, že to zkrátka "nějak dopadne" a prostě jen rutinovaně točil přesně to, co mu scénář velel. Kouzelné scénky, například ta v podobě večeře na nábřeží kombinované s pokusem o absurdní sebevraždu, vyznívají do prázdna. Mnohé jiné sice mají v ději jakés takés místo, ovšem ani tak to celé nedrží moc pohromadě a rozpadá se to na sled izolovaných, byť poměrně slušně natočených scén... 65% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Už úplne chápem Woodyho, keď sa po zhliadnutí tohto filmu rozhodol, že nenechá režírovať svoj scenár niekoho iného (aké dobré bolo to rozhodnutie všetci vieme!) Pussycat je prvú hodinu doslova kabaret- ukričaný, rýchly, chaotický..zmes skečov, ktoré akože držia pohromade. Woodyho repliky v tom celom chaose zanikajú, réžisér je riadne drevo a prehrávajúci herci tomu celému fakt nepomáhajú... A keďže všetci asi vedeli, že to asi nie je bohviečo tak v poslednej polhodine všetko zrýchlili, zbúchali jedno cez druhé a ešte pridali na plyn a aspoň tá situačná komika bola super (Sellersova vikingská žena rules!!!:). Pussycat nie je prúser- je to len neokresaný a zle zrežírovaný scenár jedného ešte nie úplne vypísaného superkomika. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nenávidím tě od chvíle, kdy jsem se tě poprvé zmocnil!" Abych vám přiblížil, co je ten film zač, mohl bych to odbýt větou: stejný jako Casino Royale. Jeho existenci má na svědomí tentýž člověk, nechvalně známý producent Charles K. Feldman. Byl to nejspíš úplný šílenec, ale osobně jsem rád, že mu občas rupla svěrací kazajka a Kočička s Casinem jsou díky tomu na světě. :-) Na začátku bylo ego. Zhrzené ego Warrena Beattyho, který měl pocit, že je větší hvězda, než se všeobecně soudí a oslovil proto jednoho legračního mužíčka z kabaretu, aby pro něj napsal scénář, který ho zpopularizuje. Pochopitelně tedy komediální. Během příprav se ale ukázalo, že ten malý zrzek (jistý Woody Allen) ten scénář nepíše jako benefici Velkého Herce, že vedlejší postavy jsou zajímavější a legračnější než ta hlavní a v tu chvíli se zdálo, že Warrenovým egem taky všechno skončí. Dal Woodymu padáka, šel hledat svůj opus magnum jinam a o léta později se mu pomstil, když mu odloudil Diane Keatonovou. Text se dostal do rukou výše zmíněného Feldmana, muže se zvláštní představou o natáčení filmů, ale smyslem pro excentrický humor, a ten z toho udělal do té doby asi nejvýstřednější komedii. Hanbatou crazy, kde se nedbá na dramaturgické poučky, psychologickou motivaci nebo vývoj postav, zato z ní všemi póry prýští šedesátá léta. Počínaje animovanými titulky s rozdováděnou hudbou Burta Bacharacha (další spolenčý znak s Casinem Royale), pokračuje celými stády dlouhonohých krasavic a různě vyšinutých mužů a konče velkolepým finále, kde se celá ta skvadra úchylů nakupí v jednom hotelovém pokoji. Beattyho jednostrunnou roli převzal Peter O´Toole, Woody si poprvé zahrál svého šupáka a Peter Sellers předvádí jednu ze svých vůbec nejsrandovnějších kreací, šíleného psychiatra Fritze Fassbendera. A stejně jako u Casina Royale si myslím toto: poprvé budete dokonale zmateni, nuda bude střídat chvíle, kdy nevíte, čemu se smát dřív. Ale podruhé, potřetí, poosmačtyřicáté třeba zjistíte, že ten film má své osobité (v psychopatickém smyslu) kouzlo. Podle mě je tak osvěžující, že by se měl stáčet do lahví. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud máte Woodyho Allena, nebo Petera Sellerse rádi, tento film vynechte. Nestojí za to. Snad jen pokud je uctíváte, tak má smysl ho shlédnout coby zajímavost. Film je zmatečný, postavy nereálné a jejich chování zcestné. Bylo by jednoduché napsat, že točit to Allen sám, dopadlo by to lépe, nebyla by to pravda. On je totiž slabý už scénář. Diváci kin, si zkrátka tehdy ještě museli počkatm až se Allen vyblbne a začne skutečně psát solidně. A k Sellersovi, ač ho mám rád, tak zde je nijaký, jakoby se nemohl rozhodnout jak postavu hrát. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě opravdu dostal! Neuvěřitelná komediální šedesátková bláznivá jízda s těmi nejlepšími herci, jaké si jen lze přát. Petera O'Toola jsem v takové crazy roli ještě neviděla, ale nutno říct, že byl jako vždy úžasný. Celý film je v pohybu a v obležení žen. Svádí, utíká, pije, zakopává, křičí a všechno se svým super výrazem, paradní komediální výkon. Viděla jsem, že se tady už o tom někteří zmiňovali a pravda - ani já nezapomenu na Sellersovo háro :), jeho úchylný německý psychiatr taky neměl chybu. Výstupy Woodyho Allena rovněž geniální. To by bylo k hlavním mužským postavám, které se neustále motají mezi neskutečnými kráskami jako..Romy, Capucine nebo Ursulou. Jistě, někomu to přijde až moc ujeté a tak trochu neuspořádané, ale mě se to prostě hrozně líbilo a vážně jsem se moc nasmála. Chtěla bych zmínit mé oblíbené scény, i když nevím, která byla víc legrační, rozhodně, ale vyznání lásky pod balkonem Mrs. Lefébvre, skupinová terapie s Cricketem nebo závěrečná bláznivá motanice v hotelu Chateau Chantelle. :) My darling! Your face is like the pale autumn moon! :) http://www.youtube.com/watch?v=OULIORrrqOs&feature=related ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Postava Michaela byla původně psána na tělo Warrenu Beattymu (výrazem "kočičko" často oslovoval svoje skutečné dívky). Když byla z obsazení stažena jeho tehdejší známost, herečka Leslie Caronová, odřekl. (džanik)
  • Filmový debut Woodyho Allena. (HellFire)
  • Scéna, ve které Woody Allen oslavuje své narozeniny, se točila 1. prosince – tj. v den Woodyho 29tých narozenin. (HellFire)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Reklama

Reklama