Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

Matty 

všechny recenze uživatele

Scooby Doo, where are you? Jste v obraze? Tím „být v obraze“ myslím, dát si výše napsané dohromady s kultovním animovaným seriálem o čtveřici nestudujících studentů v pestrobarevných oblečcích, kteří se svým psem řeší strašidelné záhady (vysvětlitelné selským rozumem). Frank v modrém je přirozený vůdce party. Barbína Daphné v dokonale padnoucím růžovém. Velma, která jediná používá větší než nezbytně nutnou část mozkové kapacity, v oranžovém. A konečně hulič Shaggy se zeleným tričkem a mluvícím psiskem Scoobym. Už se chytáte? Tak teď si je zkuste představit v hraném filmu. Ano, je to značně ujeté, ale „poetika“ seriálu byla zachována na jedničku. Nepodstatný děj začíná rozpadem skupiny a následným pozváním jednotlivých členů na strašidelný ostrov, kde se nepřekvapivě dějí překvapivé věci. Barvité, avšak ploché postavičky pronášejí „starwarsovské“ dialogy, v nichž není moudré hledat moudra, popř. nějakou logiku. Celé si to dost dobře dokážu představit jako další animovanou epizodu seriálu, jenže ta by nemohla být tak sexy (jako Sarah Michelle Gellarová v růžové minisukni) a nemohla by tak rozpustile parodovat sama sebe. Hraný Scooby Doo je barevnou taškařicí pro celou rodinku, ale bohužel jen za podmínky, že celá rodinka zná původní seriál. Pro maximální požitek z filmu to je nezbytně nutné, nicméně těch oddechových osmdesát minut vás přinejhorším posílí, nikoliv zabije. 80% Zajímavé komentáře: tron, JohnnyD ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mluvící čokl, Daphne, Fred, Velma a Shaggy. Velmi vydatná série animovaných televizních seriálů a filmů natáčená pro legendární studio Hanna-Barbera. Parta řešila nejrůznější záhady, včetně zdánlivě nadpřirozených stvoření a byla nesmírně populární. Celovečerní verze se dala (až bude digitální německá doga jakž takž uvěřitelná) čekat. Chopil se jí solidní střihač (Sám doma, Pretty woman) a veleprůměrný režisér (Sám doma 3, Nepolíbená) Raja Gosnell. Tu a tam potěší dvojsmyslnou narážkou, nápaditou scénou nebo milým ohlédnutím. Myslím, že fanoušky tenhle postmoderní guláš bavil i byl pro ně svým způsobem vzrušující, otázka je, zda se u televize víc baví děti nebo jejich lehce infantilní rodiče. Dietní tři hvězdy. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tady ještě mohlo zaujmout převedení klasického animáku na stříbrné plátno a několik smutných dětí rozveselil podivně živoucí pes. Dokonce bych se ještě přiklonil ke kladnému hodnocení pro několik známých tváří, které se protlačily castingem (Atkinson, Gellar, Anderson). Příběh koneckonců docela odsýpá a jako pohádka pro děti to ujde. Skoro se divím tak mizernému hodnocení. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si když jsem pustil Scooby-Doo poprvé, protože když film skončil tak jsem si ho pustil znovu. Následující měsíc jsem ho viděl snad každý druhý den, protože je to jízda od začátku do konce. Scooby-Doo se stal mojí srdcovou postavou a já se skvěle bavím a bavit budu kdykoliv toho chlupáče uvidím znovu. 100% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi zdalo, že film asi zabudol, že už nie je kreslená rozprávka a snažil sa zaujať otrepanými komickými slovami a scénkami. Samozrejme do toho nejaká protoplazma, všehoschopní riešitelia záhad, ktorí nahrádzajú prácu vojenských a spravodajských služieb. Vždy všetko prežijú a aj keď im ide o život, všetko sa nakoniec premení na srandu, záchrana sveta a iné veci, ktoré mi tu neprišli zábavné ma v tomto filme otravovali, nesmial som sa a myslím si, že vznikol jeden dosť zbytočný film. Výstrihy však herečky mali pekné, ale za to sa hviezdičky väčšinou nedávajú. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Shaggy je v tomto filmu přísný vegetarián. (Pumiiix)
  • Pří výrobě filmu byly použity všechny zvuky, které studio mělo. (Pumiiix)
  • Sarah Michelle Gellar nenávidela na sebe ružové go-go topánky, ktoré musela nosiť jej postava Daphne. Prezúvala si ich za pohodlnejšie tenisky, kedykoľvek to bolo možné. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama