Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický príklad bláznivého komedializmu zlatého veku Hollywoodu. Tieto príbehy prinášajú na scénu emancipované ženy s vlastným názorom, ktoré si dovolia ako rozhodovať sa o tom, koho si vezmú, tak o tom, či sa aj rozvedú. Jednou z ich najideálnejších predstaviteliek bola samozrejme na prvý pohľad emancipovaná Katharine. Film sa snažil priblížiť chladne pôsobiacu hviezdu bližšie k divákom. Kvôli obľúbencom Grantovi a Stewartovi zvyšujem na štyri hviezdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která sází na fungující jiskření mezi hlavními představiteli a ironické/jízlivé dialogy. Ze silného hereckého obsazení, zvláště ústřední trojice, byl mým favoritem jednoznačně Cary Grant se svým odzbrojujícím nadhledem a dobře načasovanými glosami (ze všech filmů, ve kterých se jsem ho prozatím viděl, se mi zde líbil možná vůbec nejvíc). Slušné 4*, pohodová zábava. „Jasně si vzpomínám na vaše líbánky. Vy dva na plachetnici. Věčná láska, že?“ – „Jak to víte?“ – „Mně jediné jste nerozšlápl foťák. Hodil jste ho do moře.“ ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dejte k sobě pohádkovou, okouzlující, nepopsatelně životnou lvici Katharine Hepburn a toho nejšťavnatějšího, nejroztomilejšího a nejnevinnějšího zajíčka - Jamese Stewarta. K tomu si přidejte elegána se srdcem i pěstí na pravém místě - Caryho Granta. Pod Cukorovou režií tak vznikne neodolatelně krásný snímek, kde nevím, zda mám více chválit opilého pějícího a deklamujícího Jimmyho anebo "ubrečenou" Katharine. Nádhera. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie s trojicí mých milovaných herců. Noblesně krásná Katharine, sarkastický fešák Cary a roztomilý sympaťák Jimmy září v této slavné klasice George Cukora s brilantními dialogy, skvělým humorem a nezapomenutelnými scénami jako například Caryho počáteční loučení s Katharine, škytající Stewart, Stewart zpívající Somewhere over the rainbow nebo ráno si nic nepamatující Katharine. Vřele doporučuji! Hello Dexter. HULLO GEORGE. Hellooo Mikee:) http://www.youtube.com/watch?v=wZGFthZLznk ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Premiéra filmu byla v prosinci 1940 a film lámal kasovní rekordy všude, kde se objevil, a to včetně Radio City Music Hall, kde porazil i do té doby finančně nejúspěšnější film historie, Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). Příběh z Filadelfie vydělal v Radio music Hall nakonec přes 600 000 amerických dolarů, což bylo víc než polovina celkového zisku divadelní verze příběhu, kterou utržili na Broadwayi. (Pavlínka9)
  • O film mělo zájem snad každé filmové studio, ale nikdo nechtěl obsadit Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Katharine Hepburn vlastnila práva k projektu, které prodala společnosti MGM pod podmínkou, že se ujme hlavní role a sama si zvolí režiséra i herecké obsazení. (Hans.)

Reklama

Reklama