Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

heyda 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně nepříjemná: neustálý déšť, hustá mlha, hnusný paneláky, klavírní či symfonický doprovod. Ale ten příběh. Začalo to úžasně, zdálo se, že budu svědkem psychologického dramatu, jenže režisér chtěl příliš moc, nestačilo mu budovat napětí okolo porozvodového řízení a halucinací Jeniffer, ale chtěl tam za každou cenu nacpat duchy, laciné lekačky a nečekaný závěr, který bohužel vyzněl spíš směšně. Je to škoda a je to promarněný potenciál. Nezbývá mi než hodnotit 2 hvězdičkami. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Nebudu to vůbec hodnotit jako nějaký film řešící vztahy mezi lidmi nebo v rodině. Chtěl jsem vidět horor a dostal jsem ho. Film je sice velice silně inspirován módní vlnou psychologicky působících hororů vyvolané např. snímkem Kruh, ale tento typ hororu já přesně můžu. Temné vody vynikají zejména dobře navozenou atmosférou a několika málo efektivními lekačkami. Režie filmu je také řemeslně zvládnutá dobře, snímek se z počátku tváří velice nevině, až ke konci lineárně graduje. Doporučuji fanouškům nekrvavých hororů na sobotní večer. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Walter Salles to v rozhovoru na DVD řekl asi nejlépe. Padesát procent filmu jsou herci, padesát procent filmu je scénář, padesát procent filmu je kamera, padesát procent filmu je střih, padesát procent filmu je hudba... A když něco z toho nefunguje, tak nefunguje polovina filmu. Velká myšlenka, kterou se mu bohužel také podařilo naplnit. Takhle nějak to dopadne, když si na slovo vzatí profící sednou a snaží se vymačkat něco z nefungujícího a chaotického scénáře. Tentokrát se Yglesias při psaní scénáře moc nevytáhl. Jediná pasáž filmu, která snese nejvyšší měřítka je ta, kdy pan Murray a Dahliin právník vstupují do jejího bytu. Tam se na plac dostane největší množství postav a divák má možnost vidět, že právě herci jsou jedinou na stoprocent fungující stránkou filmu. Jennifer Connelly má fantastickou mimiku a John C. Reilly je prostě dokonalý. Jinak by filmu asi nejvíce bodlo odškatulkování z přihrádky horory a přetočení závěrečné půlhodinky. Pak by se snímek mohl hrdě plavit ve vodách psychologických filmů. [leden 2006] ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tento film dívala, slyšela jsem ohlasy spíše negativní než pozitivní. Horor to opravdu nebyl, spíše thriller, prvky napětí to mělo, ale klasické lekačky jako v hororu, to ne. Herecké výkony dobré, hlavně malá Cecil se mi moc líbila. Původně jsem si myslela, že když objevili malou mrtvou holčičku a pak se nějak dohodli, bude konec, a ono ne a celé to ještě překombinovali. Bylo to smutné, ale nevím, jestli to u toho filmu bylo ku prospěchu. Mezi špičky se tenhle film rozhodně nezařadí, ale mi se jinak docela líbil, nesl s sebou příjemné napětí a byl rozhodně lepší než třeba 3:15 zemřeš. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Představte si Kruh bez Naomi, bez Samary, s jednodušším příběhem a hektolitry vody. Co vznikne? Spravně - Temné vody, film známý též jako Instalatérova noční můra... Ne, není to světoborné, šokující, originální a ano, příběh je průhledný až hanba. Ale je tam Jennifer Connelly a je to zatraceně zručně natočené - otázkou tedy zůstává, co od tohoto snímku vlastně očekáváte. Pokud jako já neočekáváte zhola nic, půjde o mimořádně příjemné překvapení, ale bažíte-li po alternativě zmíněného Kruhu, máte smůlu... Možná nejsem takový intelektuál, aby mi "primitivní děj" tolik vadil. Možná nadržuji stále se lekající Jennifer Connelly. A možná se mi v tom zkrátka nechce nimrat. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Předlohou hororu Temné vody je japonský snímek Temná voda (2002) režiséra Hidea Nakaty. Producent Bill Mechanic koupil práva na remake pět minut poté, co film zhlédl. (Mahalik)
  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama